Μετά τις ΗΠΑ και η Κίνα αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της

Μετά τις ΗΠΑ και η Κίνα αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της

Ο κινεζικός αμυντικός προϋπολογισμός θα αυξηθεί «κατά περίπου 7%» το 2017, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, ποσοστό παρόμοιο με αυτό της περασμένης χρονιάς (7,6%).

Την εκτίμηση αυτή για την αύξηση των κινεζικών στρατιωτικών δαπανών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε η Φου Γινγκ, εκπρόσωπος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης. Η ανακοίνωση για τον αμυντικό προϋπολογισμό της Κίνας γίνεται πάντα στις αρχές του Μαρτίου. Ωστόσο, φέτος σημειώνεται επιπλέον μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι επιδιώκει μια μεγάλη αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών δαπανών (περίπου 10%).

Η αύξηση των κινεζικών στρατιωτικών δαπανών σηματοδοτεί αντίθετα μια τάση σταθεροποίησης μετά την αύξηση της περασμένης χρονιάς, που αύξηση τον κινεζικό αμυντικό προϋπολογισμό στα 954 δισεκατομμύρια γιούαν (132 δισεκ. ευρώ). Είναι η δεύτερη συναπτή χρονιά που το ποσοστό της αύξησης είναι μονοψήφιο.

Ασιάτες και δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι οι πραγματικές δαπάνες των κινεζικών ένοπλων δυνάμεων είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός του Πεκίνου μελετάται προσεκτικά από τις χώρες της περιοχής, ειδικά λόγω των κινεζικών διεκδικήσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο η Κίνα να θεωρηθεί ότι εγείρει μια «στρατιωτική απειλή» για άλλες χώρες, η Φου απέκρουσε οποιαδήποτε κριτική. «Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν ξεσπάσει τόσες συγκρούσεις και τόσοι πόλεμοι στον κόσμο, προξενώντας αναρίθμητους νεκρούς και τραυματίες (...) Για ποιους από αυτούς τους πολέμους ευθύνεται η Κίνα;», είπε και συμπλήρωσε «η Κίνα δεν έχει βλάψει ποτέ μια άλλη χώρα».

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Μετά τις ΗΠΑ και η Κίνα αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της Μετά τις ΗΠΑ και η Κίνα αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της Reviewed by George S on 3/04/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.