Στα σκαριά η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών

Στα σκαριά η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών

Επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών τρεις μήνες πριν την έναρξη τους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου έγινε γνωστό ότι εξετάζεται η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών που είχε καταργήσει με νόμο μόλις ένα μήνα πριν, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει το ίδιο. Το υπουργείο σημειώνει ότι σε αντίθεση με άλλες χρονιές, «φέτος έχουν προκύψει σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν».

«Καλώς επανεξετάζεται το ζήτημα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ μέρους της ΟΛΜΕ, η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ελένη Ζωγραφάκη. Χαρακτήρισε «σύνθετο πρόβλημα» την υπέρβαση των ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν, καθώς είναι ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια διεξαγωγής των εξετάσεων, και δεν θα πρέπει να «πάνε πίσω» οι ημερομηνίες έκδοσης αποτελεσμάτων, υποβολής μηχανογραφικών, κοκ.. «Είναι οριακά χρονικά οι διαδικασίες, αλλά το υπουργείο θα πρέπει να βρει τον τρόπο», είπε η κ. Ζωγραφάκη. «Θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο με βάση το οποίο κάποιος υποψήφιος θα μπορεί να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις» επεσήμανε, καταλήγοντας ότι τα παιδιά που όντως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πίεση μία μέρα, ή αρρωσταίνουν, αν δεν έχουν την ευκαιρία επαναληπτικής εξέτασης, θα έχουν μπροστά τους μια «χαμένη χρονιά» για να έχουν δεύτερη ευκαιρία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Στα σκαριά η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών Στα σκαριά η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών Reviewed by George S on 3/09/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.