Γοργόνες και μάγκες συγκρούονται στη ΝΔ για την αξιολόγηση

Γοργόνες και μάγκες συγκρούονται στη ΝΔ για την αξιολόγηση

Γοργόνες και μάγκες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό στη ΝΔ με αφορμή την ακραία θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θέλει να επιβάλει στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή μια στάση «όχι σε όλα» στο θέμα της αξιολόγησης.

Του Άρη Επιτροπάκη Μια αξιολόγηση που ο ίδιος ο Κυριάκος είχε προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να κλείσει, έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κλείσει και τώρα που η δύσκολη διαπραγμάτευση πλησιάζει να ολοκληρωθεί έσπευσε να αποφασίσει και να διατάξει τη ΝΔ να καταψηφίσει το σύνολο της συμφωνίας –που ακόμη δεν την έχει δει– στη Βουλή. Ακόμη και επιμέρους μέτρα που θα ευνοούν κοινωνικές ομάδες και την οικονομία, εξισορροπώντας τις δυσμενείς ρυθμίσεις. Η θέση αυτή:

Πρώτον, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον διαφημισμένο ευρωπαϊσμό του κόμματος. Το οποίο τώρα, παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη θα στηρίζει τη συμφωνία και την αξιολόγηση, θα στραφεί εναντίον της και εναντίον του ευρωπαϊκού εαυτού του.

Δεύτερον, επιβάλλει για άλλη μια φορά στη ΝΔ στάση ακαμψίας, η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην υποτιθέμενη ανανεωτική και μεταρρυθμιστική εικόνα του κόμματος όσο και στο «πέρασμα» της πολιτικής του ακόμη και στους συντηρητικούς πολίτες.

Τρίτον, καταψηφίζοντας ακόμη και τα θετικά μέτρα της συμφωνίας αποξενώνεται από τα στρώματα του πληθυσμού που αυτά αφορούν. Πράγμα που συνεπάγεται βαρύ κόστος, προστιθέμενο μάλιστα στο κόστος του «όχι» στην εφάπαξ δέκατη τρίτη σύνταξη την οποία έδωσε η κυβέρνηση στο τέλος του προηγούμενου χρόνου.

Και τέταρτον, αν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί ή, ακόμη χειρότερα, αν δεν περάσει με καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή, αυτό θα αποτελεί για πολλούς ακόμη και μέσα στη ΝΔ απόδειξη πολιτικής επιπολαιότητας και κομματικής αδιαφορίας μπροστά στους κινδύνους που απειλούν τη χώρα.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Γοργόνες και μάγκες συγκρούονται στη ΝΔ για την αξιολόγηση Γοργόνες και μάγκες συγκρούονται στη ΝΔ για την αξιολόγηση Reviewed by George S on 3/08/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.