Συνεχίζονται το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις – Στην «ατζέντα» τα δημοσιονομικά

Συνεχίζονται το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις – Στην «ατζέντα» τα δημοσιονομικά

Στις 12.00 και με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο η νέα συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών.

Στο μεταξύ, όπως αποδεικνύεται, με βήματα «χελώνας» εξελίσσεται η διαπραγμάτευση, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναφέρει πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το κλείσιμο της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών στελεχών. Κυβερνητικοί παράγοντες αποδίδουν τις καθυστερήσεις στο γεγονός ότι η τεχνική εξειδίκευση των μέτρων που τα δύο μέρη καλούνται να αποφασίσουν απαιτεί επίπονες διαβουλεύσεις.

Η κυβέρνηση αποφεύγει τις λεπτομέρειες επί των τεχνικών στοιχείων της διαπραγμάτευσης, ωστόσο επιμένει ότι αυτή γίνεται πάνω στην απόφαση του Eurogroup για λήψη μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ και αντισταθμιστικών μέτρων που θα επιφέρουν την λεγόμενη δημοσιονομική ισορροπία.

Σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται με πολύ αργά βήματα σε όλα τα ανοικτά μέτωπα και με διαρκείς ακυρώσεις και μεταθέσεις συναντήσεων.

Οι διαφορετικές θέσεις κυβέρνησης και των θεσμών για το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2019 ύψους 2% του ΑΕΠ, το χάσμα απόψεων για τη φύση των αντισταθμιστικών μέτρων και το πώς αυτά θα εφαρμοστούν, αλλά και οι καθυστερήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών,  την αγορά ενέργειας, αλλά και το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων δείχνουν πως η συνολική διαπραγμάτευση δεν θα κλείσει έως την Τρίτη 7 Μαρτίου, ημερομηνία αναχώρησης των κλιμακίων από την Αθήνα.

Να σημειωθεί πως το EuroWorking Group θα συγκληθεί στις 7 Μαρτίου για να προετοιμάσει το Eurogroup της 20ης Μαρτίου και μεταξύ άλλων θα ενημερωθεί για την ελληνική υπόθεση και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Συνεχίζονται το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις – Στην «ατζέντα» τα δημοσιονομικά Συνεχίζονται το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις – Στην «ατζέντα» τα δημοσιονομικά Reviewed by George S on 3/04/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.