Ο Ντόναλντ Τραμπ «χαϊδεύει-γλύφει» τους... λύκους της Wall Street

Ο Ντόναλντ Τραμπ «χαϊδεύει-γλύφει» τους... λύκους της Wall Street

Με ροδοπέταλα στρώνει τον δρόμο των «λύκων» της Wall Street ο Ντόναλντ Τραμπ –είναι ο ίδιος άνθρωπος που προεκλογικά κατηγορούσε τη Χίλαρι Κλίντον ότι είναι «μαριονέτα» των ισχυρών οικονομικών λόμπι.

Σύμφωνα με το insider.gr, για αυτή τη «βρώμικη» δουλειά, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος έχει προσλάβει ως κορυφαίο οικονομικό του σύμβουλο τον Γκάρι Κον, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, από όπου έφυγε με το ευκαταφρόνητο πακέτο των 285 εκατ. δολαρίων για να συμμετέχει στη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ο Κον είναι ο «αόρατος άνθρωπος» της κυβέρνησης Τραμπ –ή Government Sachs όπως τη χαρακτηρίζουν οι επικριτές της– που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τις χάρες του νέου προέδρου προς τα φιλαράκια του από τη Wall Street, σύμφωνα με δημοσίευμα του The New Yorker.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη Wall Street Journal, ο Κον ανέφερε ότι ο Τραμπ ετοιμάζει νέο διάταγμα με το οποίο θα καταργεί το νομικό πλαίσιο για το χρηματοοικονομικό σύστημα που εφάρμοσε η κυβέρνηση Ομπάμα και το Κογκρέσο, στον απόηχο της κρίσης του 2008.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να περιορίσει τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικής Προστασίας Καταναλωτών (Consumer Financial Protection Bureau) που συστήθηκε με στόχο την προστασία των μικροεπενδυτών από τα συμφέροντα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, όπως η JPMorgan Chase και η Bank of America.

Στην προεκλογική εκστρατεία του, ο Τραμπ υιοθέτησε μια ρητορική οικονομικού λαϊκισμού, η οποία στην ουσία δεν εκπροσωπεί τίποτα άλλο από την απορρύθμιση (deregulation) της αγοράς προς όφελος των πλουσίων και των εταιρικών κολοσσών. Αυτό φάνηκε περίτρανα στη στελέχωση της κυβέρνησής του με δισεκατομμυριούχους και μεγαλοστελέχη της Wall Street.

Για τους μεγάλους επενδυτικούς οίκους, όπως Goldman, Morgan Stanley και JPMorgan, το νομοθετικό πλαίσιο επηρεάζει δραματικά την κερδοφορία τους. Οι περιορισμοί και οι αυξημένες απαιτήσεις που επιβλήθηκαν πριν από έξι χρόνια στην αγορά κεφαλαίων των ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, «ψαλίδισαν» την κερδοφορία τους.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ο Ντόναλντ Τραμπ «χαϊδεύει-γλύφει» τους... λύκους της Wall Street Ο Ντόναλντ Τραμπ «χαϊδεύει-γλύφει» τους... λύκους της Wall Street Reviewed by George S on 2/07/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.