Οι Τούρκοι τώρα μας ζητούν να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω! (pic)

Οι Τούρκοι τώρα μας ζητούν να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω! (pic)

Απτόητη συνεχίζει τις προκλήσεις της η Αγκυρα και μετά τις 130 «αμφισβητήσιμες» βραχονησίδες στο Αιγαίο, τώρα ζητάει να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω λόγω του ότι είναι «αποστρατικοποιημένη».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Κως είναι αποστρατιωτικοποιημένη και χαρακτήρισε παράνομη άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί. Η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έγινε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης για άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χουσεϊν Μουφτούογλου αναφέρει «στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν ειδήσεις για στρατιτιωτική άσκηση αλεξιπτωτιστών των ειδικών δυνάμεων. Η Συμφωνία των Παρισίων του 1947, έχει αφήσει την Κω από την Ελλάδα στην Ιταλία και απαγορεύει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα. Ως αποτέλεσμα η στρατιωτική άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

»Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την Ελλάδα να αποφεύγει  τις μονομερείς ενέργειες τις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί,  οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ένταση, είναι εναντίον στις διεθνείς συνθήκες. Ξεκαθαρίζουμε πως θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο Αιγαίο πάντα στα πλαίσια της πολιτικής και τους διεθνούς δικαίου».

Η Τουρκία, με αφορμή την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών, κατηγορεί τη χώρα μας ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του 1947.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Οι Τούρκοι τώρα μας ζητούν να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω! (pic) Οι Τούρκοι τώρα μας ζητούν να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω! (pic) Reviewed by George S on 2/03/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.