"Παγώνει" το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Με «ναυάγιο» κινδυνεύει το πιο πολυσυζητημένο αλλά και αμφισβητήσιμο πλέον σχέδιο των αστικών συγκοινωνιών που είχε ως βασικό στόχο να βάλει φραγμό στην μεγάλη «αιμορραγία» στα έσοδα του ΟΑΣΑ μειώνοντας το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης που «κοστίζει» ετησίως πάνω από  60 εκατ. ευρώ.


Το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο έχει προαναγγελθεί για πρώτη φορά πριν από μία δεκαετία φαίνεται πως θα καθυστερήσει ακόμα  ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μπορεί και να μην ολοκληρωθεί καθώς «σκοντάφτει» πάνω στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αν και πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν υιοθετήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο χωρίς προβλήματα ο ΟΑΣΑ ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου τη μερική εφαρμογή του χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει το «πράσινο φως» της Αρχής Προστασίας των Δεδομένων. Μάλιστα η Αρχή είχε στείλει στις 30 Ιανουαρίου έγγραφο στην διοίκηση του Οργανισμού που ζητούσε απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων πριν το ηλεκτρονικό εισιτήριο μπει σε εφαρμογή. Zητούσε να δοθούν οι οποίες απαντήσεις άμεσα προκειμένου να γνωμοδοτήσει. Ωστόσο  ο ΟΑΣΑ μια μέρα μετά ανακοίνωσε την εφαρμογή του με την Αρχή να ζητά σημαντικές αλλαγές στην έκδοσή του.
«Τιτανικός» το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Και αυτό γιατί η έκδοση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών απαιτεί ονοματεπώνυμο αλλά και ΑΜΚΑ καθιστώντας πανεύκολο τον έλεγχο των καθημερινών μετακινήσεων του κατόχου της κάρτας από τρίτους.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται σημαντικές αλλαγές από την πλευρά του ΟΑΣΑ προκειμένου να ξεκινήσει τον Απρίλιο η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα Μέσα μαζικής μεταφοράς.


Πηγή/Περισσότερα στο imerisia.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
"Παγώνει" το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες "Παγώνει" το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες Reviewed by Sakis P on 2/13/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.