Η Σουηδία δοκίμασε την εξάωρη εργασία κι αυτά ήταν τα αποτελέσματα

Η Σουηδία δοκίμασε την εξάωρη εργασία κι αυτά ήταν τα αποτελέσματα

Ήταν πριν δύο χρόνια, όταν η είδηση πως στη Σουηδία θα δοκίμαζαν πιλοτικά την εξάωρη εργασία, έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ.

Από τους πρώτους που ξεκίνησαν την δοκιμαστική εφαρμογή του εξάωρου ήταν οι νοσοκόμες σε ένα γηροκομείο στην πόλη Γκέτεμποργκ, ενώ σύντομα ακολούθησαν νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν κυρίως στο γηροκομείο Svartedalens του Γκέτεμποργκ καθώς ανεξάρτητοι ερευνητές μελέτησαν τις επιδράσεις της αλλαγής πάνω στους εργαζόμενους, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα συγκριτικές μελέτες με νοσοκόμες σε παρόμοιο κέντρο οι οποίες, όμως, συνέχισαν να εργάζονται το «παραδοσιακό» οκτάωρο.

Το πείραμα στο γηροκομείο επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2016, όπως κι έγινε. Οι βάρδιες έγιναν εξάωρες, ενώ οι υπάλληλοι διατήρησαν τον ίδιο μισθό. Τα αποτελέσματα της δοκιμής αξιολογούνται ως εξαιρετικά σημαντικά τόσο λόγω της δημοσιότητας του όλου πειράματος, όσο και για προσπάθειες που θα μπορούσαν να επιχειρηθούν στο μέλλον.

Το πρώτο πρόβλημα που φαίνεται πως υπάρχει με την πειραματική δοκιμή του εξάωρου στο Γκέτεμποργκ, είναι… η επιστροφή στο οκτάωρο για τις νοσοκόμες, μιας και το πρόγραμμα έληξε με το τέλος του προηγούμενου έτους.

«Νιώθω ότι είμαι πιο κουρασμένη απ' όσο ήμουν πριν. Κατά τη δοκιμαστική εφαρμογή όλο το προσωπικό είχε περισσότερη ενέργεια. Έβλεπε ότι όλοι ήταν χαρούμενοι», δήλωσε η 26χρονη βοηθός νοσοκόμα Emilie Telander, μιλώντας στην ανταποκρίτρια του BBC, Maddy Savage. Μετά από 23 μήνες που εργαζόταν σε βάρδια 6 ωρών, η Emilie και μαζί οι περίπου 70 συνάδελφοί της, έπρεπε να επιστρέψουν στις οκτάωρες βάρδιες.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Η Σουηδία δοκίμασε την εξάωρη εργασία κι αυτά ήταν τα αποτελέσματα Η Σουηδία δοκίμασε την εξάωρη εργασία κι αυτά ήταν τα αποτελέσματα Reviewed by George S on 2/11/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.