Ιωάννινα - εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στα Ιωάννινα

Ιωάννινα - εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στα Ιωάννινα

Τέλος στην δράση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στα Ιωάννινα έβαλε μετά από μεγάλη επιχείρηση η δίωξη ναρκωτικών της περιοχής σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από την Πάτρα.

Συνελήφθη ένας 26χρονος, εγκέφαλος της σπείρας καθώς και επτά άνδρες ηλικίας από 33 έως 67 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 24 ετών. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος της οργάνωσης και έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας καθώς και άλλα έντεκα άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση. Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης με αρχηγικό μέλος τον 26χρονο, και βασικό προμηθευτή ναρκωτικών ουσιών 33χρονο μέλος του κυκλώματος και τον 45χρονο αλλοδαπό, οργάνωναν την προμήθεια των ναρκωτικών από την Πάτρα, στη συνέχεια τη μεταφορά τους στα Ιωάννινα και με τη βοήθεια των υπολοίπων δραστών, τη διακίνησή τους σε χρήστες στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, για να αποφεύγουν τους ελέγχους και τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές, λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν οχήματα προπομπούς, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ενεργοποιημένα είτε σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ μιλούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους και οχήματα των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ιωάννινα - εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στα Ιωάννινα Ιωάννινα - εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στα Ιωάννινα Reviewed by George S on 2/02/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.