«Πόρτα» στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Λέει όχι στην ένταξή της στην ΕΕ

«Πόρτα» στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Λέει όχι στην ένταξή της στην ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιθυμεί να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς θεωρεί ότι η χώρα δεν έχει θέση στο μπλοκ.

Σεένα έγγραφο πέντε σημείων που κατέθεσετο ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τοοποίο έχει περιέλθει στην κατοχή τηςγερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, οιΕυρωπαίοι Χριστιανοδημοκράτες τονίζουνότι η Ευρώπη «είναι ασφάλεια ζωής σεέναν δραματικά αλλαγμένο κόσμο». Σεαυτό το έγγραφο, σύμφωνα μετη γερμανική εφημερίδα, το ΕΛΚτάσσεται υπέρ μιας σημαντικής ενίσχυσηςτων εξουσιών μιας πιο μικρής ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής και κατά της ένταξης τηςΤουρκίας στην ΕΕ.

Σεό,τι αφορά μια ενδεχόμενη ένταξη τηςΤουρκίας στην ΕΕ, η κεντροδεξιάευρωπαϊκή παράταξη τονίζει:«Μόνο χώρες, που ανήκουν γεωγραφικάστην Ευρώπη, μπορούν να ενταχθούν στηνΕΕ». Η Τουρκία «δεν θα μπορούσε ναενταχθεί πλήρως στην ΕΕ, διότι αυτό θαήταν περίπλοκο τόσο για την ΕυρωπαϊκήΈνωση όσο και για εκείνη».

Αντ'αυτού, το ΕΛΚ προτείνει η Τουρκία ναείναι μεταξύ μιας ομάδας χωρών οι οποίεςθα είναι «εταίροι» της ΕΕ, χωρίς όμωςνα έχουν προοπτική ένταξης στο μπλοκ.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
«Πόρτα» στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Λέει όχι στην ένταξή της στην ΕΕ «Πόρτα» στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Λέει όχι στην ένταξή της στην ΕΕ Reviewed by George S on 2/09/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.