Πρεμιέρα με προβλήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πρεμιέρα με προβλήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Με προβλήματα ξεκίνησε να εφαρμόζεται την Τετάρτη το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις δημόσιες μεταφορές της Αθήνας. Από την «πρεμιέρα» του νέου εισιτηρίου δεν έλειψε το αλαλούμ, η σχετική ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (www.athenacard.gr) δεν λειτουργούσε, ενώ φάνηκε ότι σίγουρα θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να εξοικειωθούν οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τα νέα δεδομένα.

Όπως σημειώνει το insider.gr, η σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό (γραμμή 1) ξεκίνησε θεωρητικά από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα η εφαρμογή του θα ξεκινήσει και στις υπόλοιπες γραμμές 2 και 3 του Μετρό στις αρχές Απριλίου. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έρχεται σε δύο εκδοχές:

Αφενός, στο πολλαπλό εισιτήριο (ATH.ENA TICKET) το οποίο είναι ένα επαναφορτιζόμενο εισιτήριο. . Κατά την έκδοσή του φορτίζεται με έναν από τους γνωστούς τύπους εισιτηρίων ή τους νέους που θα δημιουργηθούν στο μέλλον. Εφόσον ο κάτοχός του το διατηρεί σε καλή κατάσταση μπορεί να επαναφορτιστεί αρκετές φορές με έναν τύπο εισιτηρίου κάθε φορά (Ολόκληρο, μειωμένο κλπ).

Αφετέρου, στην έξυπνη κάρτα (ΑΤΗ.ΕΝΑ Card). Πρόκειται για μια πλαστική κάρτα στο μέγεθος της πιστωτικής. Είναι επαναφορτιζόμενη και το βασικό πλεονέκτημά της είναι ότι προσαρμόζεται στις ανάγκες του κατόχου της. Μπορεί να επαναφορτίζεται με διαφορετικά προϊόντα κομίστρου κάθε φορά, ανάλογα με τις μετακινήσεις που επιθυμεί ο επιβάτης.

Οι επιβάτες που είναι ήδη κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών κανονικής τιμής (αξίας 30 ευρώ και άνω), αλλά και οι επιβάτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν έξυπνη κάρτα φορτισμένη με προϊόν κομίστρου κανονικής τιμής (αξίας 30 ευρώ και άνω), μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον www.athenacard.gr εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

Που πωλείται και φορτίζεται το έξυπνο εισιτήριο

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πρεμιέρα με προβλήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Τι πρέπει να γνωρίζετε Πρεμιέρα με προβλήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Τι πρέπει να γνωρίζετε Reviewed by George S on 2/02/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.