ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Έρχεται σκληρό «χαράτσι» σε όσους αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Έρχεται σκληρό «χαράτσι» σε όσους αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης

Ο νόμος Κατρούγκαλου έκλεισε το μοναδικό «παράθυρο» που είχαν άνεργοι, νέοι που εισέρχονται στην αγορά εργασίας, χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι να βγάλουν ένα μικρό εισόδημα χωρίς να μπλέξουν με τα βιβλία της Εφορίας.

Η δυνατότητα για είσπραξη ποσών 5.000 έως 10.000 ευρώ μεικτά ετησίως με τη λεγόμενη απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης δε φαίνεται να αξίζει, καθώς και αυτή η κατηγορία των απασχολούμενων είναι υπόχρεη καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς 26,95% όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και τα μέλη εταιρειών. Η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΦΚΑ αναφέρει ρητά ότι «για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων που εισφοροδοτούνται περιλαμβάνονται και ποσά που έχουν καταβληθεί με δελτίο επαγγελματικής δαπάνης».

Ανώτατα στελέχη του ΕΦΚΑ και του πρώην ΟΑΕΕ επιβεβαιώνουν την υποχρέωση για καταβολή εισφοράς, τονίζοντας ότι «κι αυτοί οι απασχολούμενοι ουσιαστικά είναι ελεύθεροι επαγγελματίες»

Αυτό σημαίνει ότι από τα 10.000 μεικτά που εισπράττουν ετησίως ως περιστασιακό εισόδημα άνεργοι και υποαπασχολούμενοι τα 4.695 θα κάνουν «φτερά» καθώς θα παρακρατούνται για φόρους και εισφορές. Επιπλέον, η εισφορά θα επιβαρύνει μόνο τον εργαζόμενο καθώς δεν προβλέπεται συμμετοχή του εργοδότη.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί συνταξιούχοι που συμπληρώνουν το εισόδημά τους με αυτό τον τρόπο» θα δουν τη σύνταξη τους να μειώνεται 60% από το ταμείο τους. Συνεπώς δεν κερδίζουν κάτι εργαζόμενοι με τον τρόπο αυτό, καθώς ότι χάνουν από τη σύνταξη δε θα το  κερδίζουν από την πρόσθετη εργασία τους!

Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Έρχεται σκληρό «χαράτσι» σε όσους αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Έρχεται σκληρό «χαράτσι» σε όσους αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης Reviewed by George S on 2/05/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.