Γκάφα ολκής του αμερικανικού Πενταγώνου που έτρεχε να αποσύρει βίντεο με τρομοκράτες της Αλ Κάιντα

Γκάφα ολκής του αμερικανικού Πενταγώνου που έτρεχε να αποσύρει βίντεο με τρομοκράτες της Αλ Κάιντα

Σε μια αδέξια κίνηση, το αμερικανικό Πεντάγωνο απέσυρε ένα βίντεο με ισλαμιστές μαχητές, το οποίο παρουσίασε χθες ως αποδεικτικό στοιχείο ότι μια επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη εναντίον της Αλ Κάιντα, στέφθηκε με επιτυχία.

Ένα ειδικός σε μέσα προπαγάνδας που χρησιμοποιούν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τόνισε πως το οπτικοακουστικό υλικό που εμφανίζει τους μαχητές, φέρετε να είναι μέρος βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν από 10 χρόνια. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ χαρακτήρισε την Πέμπτη «επιτυχία» την χερσαία επιχείρηση -την πρώτη του είδους που διεξήγαγαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ- αλλά οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των απωλειών αμάχων από την επιχείρηση εξακολουθούν να παραμένουν συγκεχυμένες.

Το στρατηγείο των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή παραδέχτηκε ότι η επιχείρηση «πιθανότατα» οδήγησε στον θάνατο αμάχων, μεταξύ των οποίων και παιδιών.

Ο Αμερικανός στρατιώτης Γουίλιαν «Ράιαν» Όουενς σκοτώθηκε στην επιχείρηση, ενώ σύμφωνα με το Πεντάγωνο σκοτώθηκαν 14 μαχητές της Αλ Κάιντα. Γιατροί στο σημείο της επίθεσης υποστήριξαν πως περίπου 30 άνθρωποι, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, επίσης σκοτώθηκαν. Ένας Υεμενίτης αξιωματούχος υποστήριξαν ότι σκοτώθηκαν 41 μέλη της Αλ Κάιντα, οκτώ γυναίκες και οκτώ παιδιά.

Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι το βίντεο βρέθηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην επαρχία αλ Μπάιντα.

Ένας εκπρόσωπος της Centcom δήλωσε χθες πως το βίντεο που εμφανίζει ένα μασκοφόρο άνδρα να ενθαρρύνει ανθρώπους να κατασκευάσουν βόμβες ήταν «ένα μέρος από το πλήθος των πληροφοριών για τα τρομοκρατικά σχέδια της Αλ Κάιντα που συλλέχθηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης».

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Γκάφα ολκής του αμερικανικού Πενταγώνου που έτρεχε να αποσύρει βίντεο με τρομοκράτες της Αλ Κάιντα Γκάφα ολκής του αμερικανικού Πενταγώνου που έτρεχε να αποσύρει βίντεο με τρομοκράτες της Αλ Κάιντα Reviewed by George S on 2/04/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.