Δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο δημοτικό στο Πέραμα λόγω των προσφυγόπουλων

Δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο δημοτικό στο Πέραμα λόγω των προσφυγόπουλων

Την ώρα που πλήθος κόσμου και μαθητών συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος για να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα που έφτασαν εκεί από τον καταυλισμό του Σχιστού, πολλοί γονείς μαθητών εμφανίζονται έτοιμοι να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και να τα πάνε αλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι γονείς 76 από τους συνολικά 120 μαθητές έχουν αιτηθεί τα παιδιά τους να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο! Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σχολείο είχε εισβάλει τον προηγούμενο μήνα ομάδα Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, αντιδρώντας στη είσοδο προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Ο αναπληρωτής συντονιστής της Επιτροπής για τα Παιδιά των Προσφύγων, Μπελαβίλας Νίκος, αν και είχε εμφανιστεί ικανοποιημένος από την ένταξη των προσφύγων στα σχολεία της χώρας, παραδέχτηκε ότι «στο Ικόνιο, είχαμε μια ιδιομορφία».

«Οι γονείς δεν πείστηκαν και έκαναν το λάθος να μην κάνουν στην επίσημη συνάντηση το Σαββατοκύριακο που ενημερώσαμε για τους εμβολιασμούς και τις χωροθετήσεις». Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ενέργειες που θα γίνουν για να πειστούν οι γονείς, αν και εν τέλει -όπως είπε- «ο κάθε γονιός έχει δικαίωμα να χειριστεί το ζήτημα όπως επιθυμεί».

«Μπορούν να κάνουν αιτήσεις, οι οποίες θα πάνε στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, θα αξιολογηθούν κι εάν έχουν σοβαρούς λόγους για να θέλουν να πάρουν το παιδί τους, αυτό θα εγκριθεί σύμφωνα με το νόμο», υπογράμμισε ο κ. Μπελαβίλας διευκρινίζοντας ωστόσο με νόημα πως «το ότι φοιτούν το απόγευμα προσφυγοπούλα στο σχολείο κι αυτά είναι εμβολιασμένα, αυτό δεν αποτελεί σοβαρό λόγο για να πάρει το παιδί».

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο δημοτικό στο Πέραμα λόγω των προσφυγόπουλων Δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο δημοτικό στο Πέραμα λόγω των προσφυγόπουλων Reviewed by George S on 2/02/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.