Η ελληνική «απάντηση» στις εκθέσεις το ΔΝΤ

Η ελληνική «απάντηση» στις εκθέσεις το ΔΝΤ

Τις παρατηρήσεις της για όσα αναφέρονται στις εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση κατά την σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβούλιου του Ταμείου που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Όπως σημειώνει το insider.gr, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος θα καταθέσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου κείμενο στο οποίο θα παρουσιάζονται οι απόψεις των ελληνικών Αρχών τόσο για την έκθεση του άρθρου 4 (Article IV Consultation) όσο και για την έκθεση αξιολόγησης του δανειακού προγράμματος του 2012 (Greece: Ex Post Evaluation of Exceptional Access under the 2012 Stand-By Arrangement). Πηγές από την Ουάσιγκτον ξεκαθαρίζουν πως θα ήταν λάθος να αναμένονται σήμερα μηνύματα από τη ηγεσία του Ταμείου για το τι σκοπεύει να πράξει σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση. Δεδομένου δε ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα γίνει ανάλυση των ήδη γνωστών κειμένων που έχουν διαρρεύσει από τις 26 Ιανουαρίου, το μόνο κείμενο που δεν έχει δημοσιοποιηθεί έως σήμερα είναι αυτό με τις θέσεις των ελληνικών Αρχών.

Το κείμενο αυτό θα είναι διατυπωμένο σε ήπια και διπλωματική γλώσσα, ωστόσο θα αποτυπώνει τις διαφοροποιήσεις της ελληνικής πλευράς σε πολλές από τις επισημάνσεις  των στελεχών του Ταμείου για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η αξιολόγηση του προσωπικού

Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου τα οποία έχουν από τις 23 Ιανουαρίου στα χέρια τους τις δύο εκθέσεις που κατήρτισαν τα στελέχη του Οργανισμού αναμένεται να επικεντρώσουν σήμερα στα ευρήματα της αξιολόγησης του προσωπικού (staff appraisal) του Ταμείου. Σύμφωνα με αυτά:

- Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση πέρα από αυτή που είναι σήμερα σε εξέλιξη.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Η ελληνική «απάντηση» στις εκθέσεις το ΔΝΤ Η ελληνική «απάντηση» στις εκθέσεις το ΔΝΤ Reviewed by George S on 2/06/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.