Σε... πρώτο πλάνο ο Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Βαλέτα

Σε... πρώτο πλάνο ο Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Βαλέτα

Το προσφυγικό και η προετοιμασία της 60ής επετείου από την υπογραφή της ιδρυτικής της ΕΕ Συνθήκης της Ρώμης είναι τα θέματα που θα ήθελαν να συζητήσουν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Μάλτας οι Ευρωπαίοι ηγέτες – όμως η επικαιρότητα έχει άλλα σχέδια...

Οιπολιτικές θέσεις που προβάλλει η νέααμερικανική ηγεσία τουΝτόναλντ Τραμπ,που έχουν χαρακτηρισθεί «ανησυχητικές»από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΝτόναλντ Τουσκ, είναι βέβαιο ότι θαρίξουν τη σκιά τους στις εργασίες τηςάτυπης συνόδου κορυφής. ΟΝτόναλντ Τουσκ παραδέχθηκε στο αυστηρόμήνυμά του της Τρίτης ότι η αλλαγήφρουράς στην Ουάσινγκτον «θέτει σεδύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Εκτόςτης αβεβαιότητας για τη διαμόρφωση τωνδιατλαντικών σχέσεων, η στάση τηςαπόλυτης αυτοπεποίθησης της Κίνας, ηεπιθετική πολιτική της Ρωσίας στηνΟυκρανία, οι συρράξεις, η τρομοκρατία,η αναρχία στη Μέση Ανατολή και στηνΑφρική και ο ρόλος του εξτρεμιστικούισλάμ συνιστούν προβλήματα επαρκή γιανα καταστήσουν το μέλλον της ΕυρωπαϊκήςΕνωσης «απολύτως απρόβλεπτο»,προειδοποιούσε στο μήνυμά του ο ΝτόναλντΤουσκ.

Ηαπάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στιςνέες διεθνείς ισορροπίες θα πρέπει ναείναι αποφασιστική και έντονη, σύμφωναμε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στομενού των συνομιλιών της Βαλέτας, τοθέμα των προσφύγων και μεταναστών μετάτο διάταγμα του Τραμπ που απαγορεύειτην είσοδο στις ΗΠΑ όλων των προσφύγων,αλλά και πολιτών από επτά μουσουλμανικέςχώρες.

«Συνομίλησαμε πολλούς από τους Ευρωπαίουςομολόγους μου και συμμεριζόμαστε τηνίδια άποψη: δεν εγκρίνουμε το διάταγμααυτό που αφορά επίσης Ευρωπαίουςπολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα»,δήλωσε ο πρωθυπουργός του ΛουξεμβούργουΞαβιέ Μπετέλ.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σε... πρώτο πλάνο ο Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Βαλέτα Σε... πρώτο πλάνο ο Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Βαλέτα Reviewed by George S on 2/02/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.