Κατά των αμβλώσεων ο νέος υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

Κατά των αμβλώσεων ο νέος υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

Η Γερουσία επικύρωσε σήμερα με μικρή πλειοψηφία την υποψηφιότητα του Τομ Πράις στη θέση του υπουργού Υγείας, ενός Ρεπουμπλικάνου που είναι κατά των αμβλώσεων και σφοδρός πολέμιος της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας που προώθησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο διορισμός του 62χρονου Πράις επικυρώθηκε με τις 52 ψήφους των Ρεπουμπλικάνων, έναντι των 47 Δημοκρατικών που τον καταψήφισαν. Ο Πράις, βουλευτής της Τζόρτζια από το 2004, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα επί 20 χρόνια ως χειρούργος ορθοπεδικός.

Ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να διορίσει τον Πράις στη θέση του υπουργού Υγείας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ είχε δηλώσει ότι διαθέτει «εξαιρετικά προσόντα για να προωθήσει τη δέσμευσή μας να ακυρώσουμε και να αντικαταστήσουμε το Obamacare προκειμένου να δώσουμε σε όλους τους Αμερικάνους οικονομικά προσιτή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Η μεταρρύθμιση του συστήματος ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αποτέλεσε απόλυτη προτεραιότητα του Ομπάμα και ψηφίστηκε το 2010. Χάρη στο Obamacare ο αριθμός των Αμερικανών που δεν διαθέτουν υγειονομική ασφάλιση μειώθηκε από 16% το 2010 σε 8,9% το 2016.

«Ο απολογισμός της θητείας του βουλευτή Πράις αποδεικνύει ότι βάζει την κομματική ατζέντα και τα συμφέροντα των εταιρειών πάνω από την οικονομική ευημερία και την υγεία των οικογενειών μας», κατήγγειλε η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν των Δημοκρατικών.

Η ίδια πρόθεσε ότι οι Αμερικανοί αξίζουν έναν υπουργό Υγείας «που θα βοηθήσει έναν πιο μεγάλο αριθμό ανθρώπων να αποκτήσουν οικονομικά προσιτή υγειονομική ασφάλεια και όχι να τους τη στερήσει».

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Κατά των αμβλώσεων ο νέος υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Κατά των αμβλώσεων ο νέος υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Reviewed by George S on 2/10/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.