Κινέζοι μετέφεραν ολόκληρο αρχαίο δάσος προκειμένου να το σώσουν!

Ένα ιστορικό δάσος 10.000 δέντρων και 50 ιστορικής αξίας κατοικίες κινδύνευσαν από την προγραμματισμένη κατασκευή μιας καινούργιας, μεγάλης τεχνητής λίμνης στην Κίνα. 

Εξανέστη ο επιχειρηματίας Ma Danong όταν ανακάλυψε ότι θα καταστρέφονταν τα ηλικίας 2.000 ετών καμφορόδεντρα. Και ξεκίνησε ένα δεκαετές πρότζεκτ μεταφοράς τους σε μια καινούργια τοποθεσία.

Επιπλέον, αποσυναρμολογήθηκαν 50 οικίες της εποχής της δυναστείας των Μινγκ και της δυναστείας των Τσινγκ. Βοτανολόγοι, μηχανικοί, ειδικοί στην αρχαία κινεζική αρχιτεκτονική επιστρατεύτηκαν από τον Ma. Της μεταφοράς, πλησίον της Σαγκάης, επέζησε το 80% των δέντρων. Μάλιστα, οι κατοικίες θα αποτελέσουν ένα τουριστικό θέρετρο εν ονόματι Amanyangyun. “Συνειδητοποίησα ότι ο μόνος τρόπος να προστατέψω και να τιμήσω την ιστορία μας ήταν να εμφυσήσω καινούργια ζωή και σκοπό σ’ αυτά τα παμπάλαια σπίτια και να επιτρέψω στα ιερά δέντρα που τα περιστοίχιζαν να εμψυχωθούν με ανανεωμένο πνεύμα” είπε ο Ma.

Πηγή perierga.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Κινέζοι μετέφεραν ολόκληρο αρχαίο δάσος προκειμένου να το σώσουν! Κινέζοι μετέφεραν ολόκληρο αρχαίο δάσος προκειμένου να το σώσουν! Reviewed by Sakis P on 2/13/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.