Αντισυνταγματική κρίθηκε η Εισφορά Αλληλεγγύης για τους Συνταξιούχους

Τέλος στην Εισφορά Αλληλεγγύης των Συνταξιούχων (ΕΑΣ) βάζει απόφαση - βόμβα από την Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκρινε την εισφορά αντισυνταγματική.


Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΣ επιβλήθηκε με σειρά μνημονιακών νόμων στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα και των «ειδικών μισθολογίων», δηλαδή σε δικαστικούς λειτουργούς, ενστόλους (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες), διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, ιατρούς ΕΣΥ κ.λπ.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε -μεταξύ άλλων- ότι η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων δεν αποτελεί έκτακτο δημοσιονομικό μέτρο, αλλά παρέμβαση διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Με τη δημοσίευση της απόφασης, η πολιτεία οφείλει να σταματήσει την είσπραξή της από τον επόμενο μήνα, κάτι που θα επέφερε έμμεση αύξηση συντάξεων, αν και είχε υποστηριχθεί τότε (περίπου προ 2ετίας) η άποψη ότι ίσως προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που θα προέκυπτε μελλοντικά.

Πάντως, το Δημόσιο γλιτώνει εν μέρει το δημοσιονομικό «σοκ» των αναδρομικών που θα κατέβαλλε σε βάθος 5ετίας, καθώς οι τυχεροί που θα τα εισπράξουν είναι μόνο όσοι είχαν την πρόνοια να προσφύγουν στα δικαστήρια, περιμένοντας την «πιλοτική» απόφαση, που ανάβει «πράσινο φως» σε συνταξιούχους τουλάχιστον 1.000 εκκρεμών δικών.


Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αντισυνταγματική κρίθηκε η Εισφορά Αλληλεγγύης για τους Συνταξιούχους Αντισυνταγματική κρίθηκε η Εισφορά Αλληλεγγύης για τους Συνταξιούχους Reviewed by Sakis P on 2/12/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.