Άκης Τσοχατζόπουλος: Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης

Ακόμη μία αρνητική απάντηση στην αίτηση για αποφυλάκιση έλαβε από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που νοσηλεύεται από την Δευτέρα το βράδυ στο Αττικό νοσοκομείο.


Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα για τέταρτη φορά την αίτηση του πρώην υπουργού που ζητούσε αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που του έχει επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, για παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM 1.

Λίγο πριν, οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου είχαν καταθέσει στο δικαστήριο την γνωμάτευση του αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρουσιάζει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, με δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

Ο καθηγητής αποφαίνεται ότι αν δεν αντιμετωπιστεί με άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση το πρόβλημα, η κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού θα επιδεινωθεί.

Αρνητική στην αίτηση του πρώην υπουργού ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία, αν και αποδέχθηκε τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο κ. Τσοχατζόπουλος, έκρινε πως η συνέχιση της κράτησής του δεν θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε και διακομιδή του πρώην υπουργού στο νοσοκομείο προκειμένου να ισχυροποιήσει την θέση της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η βλάβη αν παραμείνει κρατούμενος, δεν θα είναι δυσανάλογη «όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας, μέσα σε λίγες ώρες, είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο».


Πηγή in.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Άκης Τσοχατζόπουλος: Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης Άκης Τσοχατζόπουλος: Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης Reviewed by Sakis P on 2/09/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.