Αιγυπτιακής καταγωγής φέρεται να είναι ο άντρας με τη ματσέτα στο Λούβρο

Ο άνδρας που επιτέθηκε σε μια στρατιωτική περίπολο στην είσοδο του Λούβρου σήμερα το πρωί έφτασε στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου με αεροπορική πτήση από το Ντουμπάι, όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Ο ύποπτος, «που ήταν άγνωστος στις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας», φέρεται ότι γεννήθηκε στην Αίγυπτο και είναι ηλικίας 29 ετών, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος όταν αιτήθηκε τη χορήγηση βίζας. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους για να εξακριβώσουν την ταυτότητά του.

Μια άλλη πηγή είπε ότι το πρόσωπο που ταξίδεψε με αυτήν τη βίζα «μπήκε στη γαλλική επικράτεια στις 26 Ιανουαρίου».

Ο δράστης επιτέθηκε με ματσέτα σε έναν στρατιώτη, στην είσοδο του Λούβρου φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Άλλοι στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Το απόγευμα αστυνομικοί ερεύνησαν ένα κτίριο σε μια οδό κοντά στα Ηλύσια Πεδία, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα γύρω στις 21.30 απόψε (ώρα Ελλάδας).


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αιγυπτιακής καταγωγής φέρεται να είναι ο άντρας με τη ματσέτα στο Λούβρο Αιγυπτιακής καταγωγής φέρεται να είναι ο άντρας με τη ματσέτα στο Λούβρο Reviewed by Sakis P on 2/03/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.