ΣΟΚ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ 50.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν στη Θεσσαλονίκη για τη βόμβα στο Κορδελιό

ΣΟΚ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ 50.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν στη Θεσσαλονίκη για τη βόμβα στο Κορδελιό

Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση θα στηθεί στη Θεσσαλονίκη για να απομακρυνθεί η βόμβα με εκρηκτικά 150 κιλών που εντοπίστηκε σε βενζινάδικο στο Δήμο Κορδελιού.

Οι εργασίες εξουδετέρωσης της, σταμάτησαν, καθώς η βόμβα ήταν μεγαλύτερη από όσο περίμεναν και θα πρέπει να γίνει ειδική επιχείρηση, ώστε να εξουδετερωθεί με ασφάλεια για τους πολίτες. Το θέμα πλέον χειρίζεται η Περιφέρεια, με συντονίστρια την αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, ενώ την επιχείρηση εμπλέκονται ο δήμος Δέλτα, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Για την επιχείρηση την Κυριακή θα μετακινηθούν περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι των περιοχών σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Το περιφερειακό συμβούλιο για τη διαδικασία απενεργοποίησης και απομάκρυνσης του βλήματος που βρέθηκε στη Διαλογή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισημαίνοντας ότι τα εκρηκτικά που περιέχει το βλήμα είναι 150 κιλά.

Σήμερα θα προηγηθεί σύσκεψη με τους τρεις Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ αύριο Τετάρτη θα δοθεί πλήρης ενημέρωση για το σχεδιασμό της επιχείρησης, που θα γίνει κατόπιν των οδηγιών του Στρατού και της Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΣΟΚ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ 50.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν στη Θεσσαλονίκη για τη βόμβα στο Κορδελιό ΣΟΚ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ 50.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν στη Θεσσαλονίκη για τη βόμβα στο Κορδελιό Reviewed by George S on 2/07/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.