«Ξεπαγώνουν» 95.000 συντάξεις

«Ξεπαγώνουν» 95.000 συντάξεις

Αναμένεται τους επόμενους μήνες να εκδοθούν 95.000 συντάξεις που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα ράφια (εκκρεμούν δηλαδή), με στόχο το πρώτο πακέτο να αποπληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να εκδίδονται περί τις 9.000 καινούριες συντάξεις κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου, στο τέλος του Φλεβάρη, ενώ τα αναδρομικά που θα «συνοδεύουν» κάθε νέα σύνταξη υπολογίζονται σε 10.000-12.000 ευρώ.

Μαζί με τις κύριες συντάξεις θα αποπληρωθούν τα εκκρεμή εφάπαξ και τα μερίσματα.

Η εξόφληση των ασφαλισμένων που περιμένουν χρόνια στην ουρά θα κοστίσει 859 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το δανειακό πρόγραμμα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η συμφωνία κλείστηκε προκειμένου ο ΕΦΚΑ να λειτουργήσει χωρίς βαρίδια από το παρελθόν.

Το υπουργείο Εργασίας θα επιβλέπει στενά τη διαδικασία προκειμένου να μη «χαθεί η μεγάλη ευκαιρία» καθώς «τυχόν υπόλοιπα της επιχορήγησης που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση οφειλόμενων αναδρομικών ποσών εντός της προθεσμίας του διμήνου ή μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη λήξη της προθεσμίας.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
«Ξεπαγώνουν» 95.000 συντάξεις «Ξεπαγώνουν» 95.000 συντάξεις Reviewed by George S on 1/19/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.