Τηλεοπτικές Άδειες: Επανάληψη του διαγωνισμού ζητάει το ΣτΕ!

Τηλεοπτικές Άδειες: Επανάληψη του διαγωνισμού ζητάει το ΣτΕ!

Με νέα απόφαση του ΣτΕ, θεωρείται αναγκαίο η επανάληψη του διαγωνισμού για τις άδειες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Η απόφαση επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της νομολογίας του Δικαστηρίου ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με συνεχείς παρατάσεις της νόμιμης λειτουργίας είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη. Και, προκειμένου ακριβώς να αποκατασταθεί η νομιμότητα, απαιτεί την ταχύτατη επανάληψη του διαγωνισμού.

Το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική μόνο τη διάταξη περί διενέργειας του διαγωνισμού από τον Υπουργό ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου (την παρ. 2 του άρθρου 2Α του ν.4339/15). Τη διάταξη, δηλαδή, που θεσμοθετήθηκε εκ των υστέρων και δεδομένης της αδυναμίας συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διενεργήσει αυτόν τον διαγωνισμό και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για συναίνεση των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση δεν θεωρεί αντισυνταγματικές τις άλλες ρυθμίσεις, που αφορούν τόσο στον ορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, όσο και στον καθορισμό της τιμής εκκίνησης.

Πηγή / Διαβάστε περισσότερα
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τηλεοπτικές Άδειες: Επανάληψη του διαγωνισμού ζητάει το ΣτΕ! Τηλεοπτικές Άδειες: Επανάληψη του διαγωνισμού ζητάει το ΣτΕ! Reviewed by George S on 1/13/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.