Διαστημικό πρόστιμο στην Takata για ελαττωματικούς αερόσακους

Η ιαπωνική εταιρεία Takata δήλωσε "ένοχη" για απάτη και θα αναγκαστεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στις ΗΠΑ για τους ελαττωματικούς αερόσακους που οδήγησαν στη μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Προκειμένου να αποφύγει την ποινική δίωξη, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι συνέταξε "δόλιες και ημιτελείς" εκθέσεις για να συγκαλύψει τα ελαττώματα των προϊόντων της, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata αποδίδεται ο θάνατος 15 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 11 στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή οι αμερικανικές αρχές έχουν ασκήσει δίωξη σε τρία πρώην στελέχη της εταιρείας. Ο Σινίτσι Τανάκα, ο Χιντέο Νακαζίμα και ο Τσουνέο Σικαραΐσι κατηγορούνται για "συνωμοσία" με στόχο την απόκρυψη του προβλήματος με τους ελαττωματικούς αερόσακους που χρησιμοποιούνταν από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ανακλήθηκαν συνολικά 100 εκατομμύρια δυνητικά επικίνδυνοι αερόσακοι, εκ των οποίων σχεδόν 70 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.


Πηγή news247.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Διαστημικό πρόστιμο στην Takata για ελαττωματικούς αερόσακους Διαστημικό πρόστιμο στην Takata για ελαττωματικούς αερόσακους Reviewed by Sakis P on 1/13/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.