Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων - Οι Έλληνες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν καθώς δεν υπάρχουν χρήματα!

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει βαρύνει τους Έλληνες, οι οποίοι δυσκολεύονται όλο ένα και περισσότερο να ανταπεξέλθουν.

Συγκεκριμένα, άμεσα αυξήθηκε κατά 4 λεπτά η τιμή της αμόλυβδης και περίπου 10 λεπτά το πετρέλαιο κίνησης.

Την ίδια στιγμή, οι αυξήσεις «πάγωσαν» τις παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι τιμές κυριολεκτικά εκτοξεύτηκαν στα νησιά. Στην Αμοργό η τιμή της αμόλυβδης από το 1,75 εκτινάχτηκε μέσα σε μια νύχτα στο 1,92!

Με βάση στοιχεία σε ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, πιο βαθιά στο χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι οδηγοί με οχήματα diesel και υγραερίου κίνησης, καθώς οι τιμές αυτών των καυσίμων καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου, μόνο από την αύξηση του ΕΦΚ το πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης ακριβαίνουν κατά 10 λεπτά το λίτρο, ενώ η αμόλυβδη κατά 4 λεπτά.

«Οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν ανοδική πορεία εξαιτίας της αύξησης και των διεθνών τιμών του πετρελαίου, ενώ με την αύξηση του ΕΦΚ και τη διόρθωση του ΦΠΑ από το 17% στο 24% η τελική επιβάρυνση είναι ακόμα μεγαλύτερη», ανέφερε.

Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων - Οι Έλληνες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν καθώς δεν υπάρχουν χρήματα! Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων - Οι Έλληνες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν καθώς δεν υπάρχουν χρήματα! Reviewed by George S on 1/04/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.