Θαύμα στην Ιταλία: Σώθηκαν οκτώ άτομα από το θαμμένο στο χιόνι ξενοδοχείο

Οκτώ άνθρωποι εντοπίσθηκαν ζωντανοί μετά από 42 ολόκληρες ώρες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αναμεσά τους και μια μάνα με την κόρη της.


Πρόκειται για τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, δύο κοριτσάκια ηλικίας 6 και 11 ετών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Οι διασώστες κατάφεραν ήδη να απεγκλωβίσουν τα πέντε από τα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και μία γυναίκα που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσκομείο στην Πεσκάρα. Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν κάτω από μια σοφίτα, στο χώρο της κουζίνας όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες οι εγκλωβισμένοι είχαν ανάψει φωτιά κι οι διασώστες είδαν τον καπνό και τους εντόπισαν. «Αρκούσε να δει κανείς τα πρόσωπά τους για να καταλάβει τι πέρασαν», δήλωσε ένας πυροσβέστης.

Οι διασώστες κατάφεραν επίσης να ανασύρουν ζωντανά και τα δύο σκυλιά του ξενοδοχείου, ονόματι «Λύκος» και «Σύννεφο».

Πηγή: iefimerida.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Θαύμα στην Ιταλία: Σώθηκαν οκτώ άτομα από το θαμμένο στο χιόνι ξενοδοχείο Θαύμα στην Ιταλία: Σώθηκαν οκτώ άτομα από το θαμμένο στο χιόνι ξενοδοχείο  Reviewed by Sakis P on 1/20/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.