Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Αγκαλιάστε όλο τον Κόσμο!

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2017, και θα πρέπει να μοιράσουμε απλόχερα μια ζεστή αγκαλιά σε όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και όχι μόνο. Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελεί τη σωματική και πνευματική μας υγεία.

Η ιδέα για την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς προήλθε από τον φοιτητή Kevin Zavorney το 1986. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από  τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.

Οι ειδικοί τη θεωρούν ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά και έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας. «Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιαν Άστρεμ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στο Λίνκεπινγκ της Σουηδίας.

Πηγή http://www.patrasevents.gr/
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Αγκαλιάστε όλο τον Κόσμο! Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Αγκαλιάστε όλο τον Κόσμο! Reviewed by George S on 1/21/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.