Τι θα ισχύσει για τις Κάρτες σίτισης και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για το 2017

Κάρτα Σίτισης 2017 και Κοινωνικο Εισόδημα Αλληλεγγύης και τον Ιανουάριο. 

Το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, η κάρτα σίτισης 2017, θα είναι σε ισχύ και το 2017. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου έκανε γνωστό ότι λόγω της καθυστέρησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχίσει και τον Ιανουάριο το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, δηλαδή η κάρτα σίτισης 2017.

Η Κάρτα Σίτισης 2017 ήταν να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2016, ωστόσο παρατείνεται για να μην δημιουργηθεί κενό στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr.

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι:

  •     Για άγαμο προβλέπεται ποσό 200 ευρώ/μήνα
  •     Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 100 ευρώ/μήνα
  •     Για κάθε ανήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 50 ευρώ/μήνα.

Οι δικαιούχοι για το ΚΕΑ - Κοινωνικό Ειδόδημα Αλληλεγγύης θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων, παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης:
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για τον άγαμο, ενώ το ποσό προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.


Πηγή newsit.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τι θα ισχύσει για τις Κάρτες σίτισης και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για το 2017 Τι θα ισχύσει για τις Κάρτες σίτισης και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για το 2017 Reviewed by Sakis P on 1/23/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.