Κι όμως συνέβη! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τούρκοι βουλευτές παίξανε ξύλο για την συνταγματική αναθεώριση!!!

Τούρκοι βουλευτές παίξανε ξύλο για την συνταγματική αναθεώριση!!!

Γερό ξύλο και αίματα είχαμε χθες στο τουρκικό κοινοβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, που θα ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βουλευτές από το κυβερνών κόμμα (AK Party) και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) πιάστηκαν στα χέρια σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον γύρω από το κεντρικό βήμα του Κοινοβουλίου.

Το AKP προωθεί την υιοθέτηση των σχετικών τροποποιήσεων του συντάγματος, οι οποίες σύμφωνα με τον Ερντογάν θα ενισχύουν την άσκηση της εξουσίας, αποτρέποντας την προσφυγή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τόσο το αντιπολιτευτικό κόμμα CHP, όσο και το φιλοκουρδικό (HDP) φοβούνται ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα κλιμακώσουν τον αυταρχισμό άσκησης της προεδρικής εξουσίας.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Κι όμως συνέβη! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τούρκοι βουλευτές παίξανε ξύλο για την συνταγματική αναθεώριση!!! Κι όμως συνέβη! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τούρκοι βουλευτές παίξανε ξύλο για την συνταγματική αναθεώριση!!! Reviewed by George S on 1/12/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.