Ευτυχώς αποφεύχθηκε χειρότερη τραγωδία: Στο νοσοκομείο 4 παιδιά που δηλητηριάστηκαν από σόμπα

Πηγή

Παραλίγο τραγωδία σε ορεινή περιοχή της Ιεράπετρας όταν μικρά παιδιά λίγο έλειψε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή λόγω δηλητηρίασης, όταν άφησαν αναμμένη την ξυλόσομπα στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν.


Στις 4 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στον τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας καθώς είχε ειδοποιηθεί το κέντρο του ΕΚΑΒ Ηρακλείου ότι τέσσερα παιδιά από ηλικία 7-13 ετών είχαν πάθει δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στο δημοτικό διαμέρισμα Ορεινού, σε ορεινή περιοχή της Ιεράπετρας.

Αμέσως το μοναδικό ασθενοφόρο, που ευτυχώς δεν έλειπε σε διακομιδή, έφτασε στο Ορεινό και παρέλαβε τα 4 παιδιά και τα μετέφερε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα εξωτερικά ιατρεία και αφού συνήλθαν τους έγινε εισαγωγή και νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενήλικες - η γιαγιά και οι γονείς- κοιμούνταν σε άλλο δωμάτιο και οδήγησαν με το δικό τους αυτοκίνητο μέχρι το νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ.Αγγελάκης ευτυχώς τη στιγμή του περιστατικού δεν έλειπε το ασθενοφόρο σε άλλη διακομιδή στο Ηράκλειο και έτσι μπόρεσαν να ανταποκριθούν άμεσα προσφέροντας βοήθεια και μεταφέροντας τα παιδιά στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε η μητέρα των δύο παιδιών κ Βαρσαμιδάκη μιλώντας στο  neakriti.gr ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πως συνέβη το κακό. Πιθανολογείται ότι ήταν φραγμένο το μπουρί της ξυλόσομπας με αποτέλεσμα να επιστρέφει ο καπνός στο δωμάτιο. Πάντως η μητέρα διαβεβαίωσε ότι η σόμπα ήταν καινούργια. Μάλιστα ευχαρίστησε τους διασώστες τους ΕΚΑΒ οι οποίοι χορήγησαν άμεσα οξυγόνο στα παιδιά.

Σύμφωνα με την παιδίατρο Νίκη Μυλωνάκη ευτυχώς εφημέρευε η Παιδιατρική καθώς αυτό συμβαίνει μόνο 18 μέρες το μήνα και έτσι προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια στα παιδιά ,τα οποία είναι πλέον σε καλή κατάσταση.

Τα παιδιά -δύο αγόρια και δύο κορίτσια- νοσηλεύονται στην Παιδιατρική εκτός κινδύνου.Η γιαγιά ήταν σε λίγο πιο σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται, αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.


Πηγή news.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ευτυχώς αποφεύχθηκε χειρότερη τραγωδία: Στο νοσοκομείο 4 παιδιά που δηλητηριάστηκαν από σόμπα Ευτυχώς αποφεύχθηκε χειρότερη τραγωδία: Στο νοσοκομείο 4 παιδιά που δηλητηριάστηκαν από σόμπα Reviewed by Sakis P on 1/05/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.