ΝΔ: Απαράδεκτο η Άγκυρα να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις

ΝΔ: Απαράδεκτο η Άγκυρα να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις

«Είναι απαράδεκτο η Άγκυρα να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις» αναφέρει σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών για τη μη έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε. Το έκανε με σεβασμό στο ελληνικό και ευρωπαϊκό σύστημα κανόνων αρχών και αξιών. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει ούτε υποδείξεις, ούτε παρεμβάσεις, ούτε απειλές από τρίτους. Η Άγκυρα κάνει λάθος να μετατρέπει ένα ζήτημα εφαρμογής του Κράτους Δικαίου σε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Είναι απαράδεκτο να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις.

Θα ήταν φρονιμότερο να μείνει στο πνεύμα και το γράμμα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που και η ίδια άλλωστε έχει υπογράψει και κυρώσει. Κατανοούμε τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Τουρκία. Όμως, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ισχύει αυτήν την περίοδο, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την άρνηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ούτε βεβαίως επιτρέπει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της απόφασης της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΝΔ: Απαράδεκτο η Άγκυρα να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις ΝΔ: Απαράδεκτο η Άγκυρα να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις Reviewed by George S on 1/27/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.