Ποιος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ρωμανίας του Αρτέμη Σώρρα! Ποια είναι η άποψη της εκκλησίας

Ακόμη και την Ιερά Σύνοδο απασχολεί η οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» (Ε.ΣΥ.), του Αρτέμη Σώρρα. 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε μάλιστα πως οι ρασοφόροι υποστηρικτές της οργάνωσης δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον ρασοφόρο που εμφανιζόταν ως Μητροπολίτης Ρωμανίας και συνόδευε τον Αρτέμη Σώρρα στις συγκεντρώσεις της οργάνωσης και στις ορκωμωσίες των νέων μελών (δείτε στο βίντεο παρακάτω), η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποια " οι ρασοφόροι, οι οποίοι εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της οργάνωσης Ε.ΣΥ., δεν είναι κληρικοί και ας φορούν το ράσο της ορθόδοξης εκκλησίας."

Μάλιστα,για τον συγκεκριμμένο ρασοφόρο,η Ιερά Σύνοδος είχε ενημερώσει ήδη από τις 7 Μαρτίου 2016 με εγκύκλιο σημείωμα την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μάλιστα καταγγέλεται ο «αμφιλεγόμενος, έντονα εθνικιστικός, αντιεκκλησιαστικός και αρχαιολατρικός χαρακτήρας και ο ρατσιστικός λόγος» του κινήματος του κ. Σώρρα.

Ο ίδιος ο ρασοφόρος ονομάζεται Δημήτρης Λιαρόπουλος και στο προφίλ του στο facebook δηλώνει Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής από πανεπιστήμιο της Ρουμανίας ενώ σύμφωνα με το Tatiana Live κάνει κανονικά εδημερίες σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Εκκλησίας

«Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία: […] έγινε αναφορά στην οργάνωση Ε.ΣΥ. - Ελλήνων Συνέλευσις, για την οποία εγκαίρως η Ιερά Σύνοδος δια του από 7ης Μαρτίου 2016 Εγκυκλίου Σημειώματός της ενημέρωσε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον αμφιλεγόμενο, έντονα εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό και αρχαιολατρικό χαρακτήρα και τον ρατσιστικό λόγο της. Δια του ιδίου Εγκλυκλίου Σημειώματος είχαν προτραπεί οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, οι Κληρικοί και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα “όπως απέχουν από εκδηλώσεις τοιούτων οργανώσεων και μη ενθαρρύνουν ή υποστηρίζουν παρομοίας πρωτοβουλίας”. Η Δ.Ι.Σ. επισημαίνει επίσης ότι οι ρασοφόροι, οι οποίοι εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της οργανώσεως, δεν τυγχάνουν κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος». 


Πηγή news.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ποιος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ρωμανίας του Αρτέμη Σώρρα! Ποια είναι η άποψη της εκκλησίας Ποιος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ρωμανίας του Αρτέμη Σώρρα! Ποια είναι η άποψη της εκκλησίας Reviewed by Sakis P on 1/10/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.