"Χείμαρρος" ο Χιμένεθ μετά τη νίκη

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε για… όλα μετά το ματς με τον Αστέρα. Από τα αγωνιστικά, μέχρι και τις μεταγραφές

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε για… όλα μετά το ματς με τον Αστέρα. Από τα αγωνιστικά, μέχρι και τις μεταγραφές Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έφυγε λεπτό από την πλάγια γραμμή και δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να δίνει οδηγίες και να φωνάζει στους παίκτες του.

Και ο Ισπανός τεχνικός μετά την λήξη του παιχνιδιού, δεν είχε κανένα ζήτημα να μιλήσει για τα… πάντα. Από τη νίκη και τη συνέχεια, μέχρι τις μεταγραφές αλλά και τον προκάτοχο του.

"Αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ ήταν η νίκη. Ήθελε νίκη για να σταματήσει τη σειρά παιχνιδιών που προηγήθηκαν χωρίς νίκη. Και εκείνο που ήταν καθοριστικό, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξε η ομάδα, η θέληση που έδειξε η ομάδα για να κερδίσει και την έδειξε από το πρώτο λεπτό. Ελπίζω πως αυτό δεν θα είναι προσωρινό. Θέλουμε να δουλέψουμε για να βγαίνουμε με την ίδια συμπεριφορά, μέχρι και το 90λεπτό".

Πόσο βοηθούν αυτές οι δυο μέρες, για να έχετε εικόνα για την ομάδα και την ενίσχυση που χρειάζεται;"Όταν ένας προπονητής έρχεται μεσούσης της σεζόν, πρέπει να προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Και η καλύτερη μεταγραφή είναι να πάρει το 100% απ’ όλους τους παίκτες. Αν η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί, θα πρέπει να είναι παίκτες που θα βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας. Αν δεν έρθει κανείς, θα πάω μέχρι… θανάτου, με τους παίκτες που έχω".

Θα έχετε λόγο στις μεταγραφές, θα προτείνετε κάποιους παίκτες;

"Ένας προπονητής πρέπει να προτείνει το στιλ του ποδοσφαιριστή που θέλει. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι, πως επειδή είμαστε περαστικοί, δεν μπορούμε να προτείνουμε κάποιους παίκτες και να τους αφήνουμε κληρονομιά στους επόμενους. Γι αυτό και μόνο τα στοιχεία του παίκτη που θέλουμε, μπορούμε να προτείνουμε".

Τι βάλατε τακτικά σήμερα στην ομάδα;

"Έχουμε κερδίσει, αλλά αν είχαμε χάσει, με δυο προπονήσεις θα μπορούσα να δείξω πως δεν έχω ευθύνη. Ευτυχώς κερδίσαμε. Και αυτό που έχω να πω είναι πως μεγάλο μερίδιο έχει ο προηγούμενος προπονητής γι αυτό. Χωρίς να θέλω να αξιολογήσω τι έχει γίνει στο παρελθόν, εγώ το μόνο που προσπάθησα ήταν να τους δώσω μια ένεση ψυχολογίας για να μπουν στο γήπεδο. Δεν είναι δική μου αυτή η επιτυχία. Όσον αφορά την φυσική κατάσταση, έδωσαν το 100%, αλλά δεν έβγαλαν και τα 90 λεπτά, όπως ήθελα εγώ. Η υποχρέωση μου και αυτό που ονειρεύομαι, είναι να έχει την αγωνιστική συμπεριφορά, που είχε στο πρώτο ημίχρονο".

Πως αισθανθήκατε επιστρέφοντας πάλι στο ΟΑΚΑ ως προπονητής της ΑΕΚ;

"Πολύ όμορφες αναμνήσεις, σε μια περίοδο δύσκολη για την ΑΕΚ. Ένιωσα ευτυχία βλέποντας κάποια πρόσωπα που γνωρίζω και να αισθανθώ ένα σήμα που το αγαπάω. Επίσης αισθάνθηκα καλά που επέστρεψα στους πάγκους. Όταν γυρίζει κανείς από το Κατάρ έχει γεμάτη την… τσέπη και δεν έχει πολύ όρεξη για δουλειά. Με προσέλκυσε η επιθυμία να επιστρέψω στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Πηγή / Περισσότερα στο www.sport24.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
"Χείμαρρος" ο Χιμένεθ μετά τη νίκη "Χείμαρρος" ο Χιμένεθ μετά τη νίκη Reviewed by George S on 1/22/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.