Ντόναλντ Τραμπ: Κύμα οργής εναντίον του Τραμπ στις ΗΠΑ - Μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Ντόναλντ Τραμπ: Κύμα οργής εναντίον του Τραμπ στις ΗΠΑ - Μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Μαζικές πορείες διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν χθες σε πολλές αμερικανικές πόλεις κατά του προεδρικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύθηκε αιφνιδιαστικά η είσοδος πολιτών επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ.

ΟΤραμπ αμύνθηκε του προεδρικού διατάγματοςσε δήλωσή του την Κυριακή, λέγοντας ότιοι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξαναρχίσουντην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζες)για όλες τις χώρες μόλις εφαρμοστούνασφαλείς πολιτικές τις επόμενες 90 μέρες."Για να το ξεκαθαρίσουμε, αυτή δεναποτελεί μουσουλμανική απαγόρευση,όπως αναφέρουν παραπλανητικά τα ΜΜΕ.Αυτό δεν έχει σχέση με θρησκεία - έχεισχέση με τρομοκρατία και με το νακρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή", είπεο Τραμπ – αλλά δεν έπεισεπολλούς... ΣτηΝέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και τη Βοστόνη,ένα δεύτερο κύμα διαδηλώσεων ακολούθησετις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που έγινανσε αμερικανικά αεροδρόμια το Σάββατο,καθώς οι υπάλληλοι της ΥπηρεσίαςΤελωνείων και Προστασίας Συνόρων άρχισαννα εφαρμόζουν τις οδηγίες του Τραμπ. Οιδιαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν προς τα δυτικάκατά τη διάρκεια της μέρας.

Μια από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες της Κυριακής έλαβε χώρα στο Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν, σε οπτική επαφή με το Άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, το οποίο συμβολίζει την φιλοξενία της χώρας προς τους μετανάστες. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, της Νέας Υόρκης, είπε στο πλήθος ότι το διάταγμα του Τραμπ είναι αντιαμερικανικό και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αξίες της χώρας.

"Αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ αποτελεί ζωή ή θάνατο για τόσα πολλά άτομα", είπε ο Σούμερ. "Δεν θα ησυχάσω μέχρι να αποσυρθούν αυτές οι απαίσιες οδηγίες", πρόσθεσε.

Στην Ουάσιγκτον, χιλιάδες διαδήλωσαν στη Λαφαγιέτ Σκουέρ απέναντι από τον Λευκό Οίκο, φωνάζοντας "Όχι μίσος, όχι φόβος, οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ".

Είναι η δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα που γίνονται διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον. Το περασμένο Σάββατο, εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανίδες συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατόπιν πορεία εναντίον του Τραμπ, μία από δεκάδες διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στη χώρα.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ντόναλντ Τραμπ: Κύμα οργής εναντίον του Τραμπ στις ΗΠΑ - Μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις Ντόναλντ Τραμπ: Κύμα οργής εναντίον του Τραμπ στις ΗΠΑ - Μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις Reviewed by George S on 1/30/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.