ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: Απειλούν ότι θα φτάσουν με τρακτέρ στον Προμαχώνα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: Απειλούν ότι θα φτάσουν με τρακτέρ στον Προμαχώνα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και ήδη το γνωστό μπλόκο, της Νίκαιας στη Λάρισα, προχώρησε από χθες στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Αθήνα. Ενώ απειλούν ότι μπορεί να κάνουν ακόμη πιο δυναμικές τις κινητοποιήσεις τους και να κλείσουν και το άλλο ρεύμα.

Μαζί με τους αγρότες, στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να δείξουν, όπως δήλωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Την ίδια ώρα οι αγρότες των Σερρών άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και αιφνιδιαστικά, να κινηθούν προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που για δεύτερη ημέρα την Πέμπτη επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

Η δύναμή τους στο σημείο ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων να φρενάρουν την ορμή τους, ώστε εκείνοι που σπεύδουν από διάφορα σημεία στην περιοχή να μην ενσωματωθούν στο σύνολο των τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα στη διασταύρωση, δια στόματος του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλους της συντονιστικής επιτροπής, προειδοποιούν: «Εμείς έχουμε και εναλλακτικά σχέδια και θα κάνουμε πράξη αυτό που είπαμε, Θα φτάσουμε στον Προμαχώνα».

Σήμερα, οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες, στις 12 το μεσημέρι θα επιχειρήσουν εκ νέου την προσπάθειά τους να παρακάμψουν τις αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο έξω απο τον Λευκώνα και να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα. Πάντως, όπως δηλώνουν εκπρόσωποί τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που ανησυχούν για την επιβίωσή τους και συντάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, πλην όμως καθυστερούν την έξοδό τους στους δρόμους, λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Με τη φράση «τέρμα ο πολιτισμένος διάλογος, ήρθε η ώρα για πράξεις», οι συμμετέχοντες στη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, προσέρχονται σήμερα στις 17.00, σε νέα συνάντησή τους στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς. Στόχος είναι να οριστικοποιηθούν τα σχέδιά τους και ενδεχομένως απο αύριο να ξεκινήσουν να κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στα σημεία που έχει αποφασιστεί να στήσουν τα μπλόκα. Πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρουν ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, και ενα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, πιθανόν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: Απειλούν ότι θα φτάσουν με τρακτέρ στον Προμαχώνα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: Απειλούν ότι θα φτάσουν με τρακτέρ στον Προμαχώνα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί Reviewed by George S on 1/27/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.