Ο Τραμπ προειδοποιεί το Σικάγο: Διορθώστε το πρόβλημα της εγκληματικότητας, αλλιώς...

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Σικάγο: Διορθώστε το πρόβλημα της εγκληματικότητας, αλλιώς...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο ουσιαστικής εμπλοκής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στο Σικάγο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της βίας που μαστίζει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, στην περίπτωση που οι τοπικοί αξιωματούχοι δε λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

“Αντο Σικάγο δε διορθώσει το φρικτό“μακελειό” που συμβαίνει, 228 πυροβολισμοίτο 2017 με 42 ανθωποκτονίες (αυξημένες κατά24% σε σχέση με το 2016), θα στείλω τουςομοσπονδιακούς!”, ανέφερε σε ανάρτησήτου στο TwitterοΤραμπ.

Ο Τραμπ φαίνεται ότι ενημερώθηκε για μία είδηση που δημοσίευσε τη Δευτέρα η εφημερίδα Chicago Tribune, η οποία γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 228 άνθρωποι πυροβολήθηκαν από την έναρξη του έτους στην πόλη. Ο αριθμός αυτός, είναι αυξημένος κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αριθμό των θυμάτων τον Ιανουάριο του 2016. Τα στοιχεία αναφέρουν τουλάχιστον 42 ανθρωποκτονίες, καταγράφοντας αύξηση 23,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2016.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Σικάγο, Φρανκ Τζιανκάμιλι, αμφισβήτησε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εφημερίδα, δηλώνοντας ότι από την 1η έως την 23η Ιανουαρίου πυροβολήθηκαν 182 άνθρωποι. «Ο αριθμός αυτός είναι ίδιος με την περσινή χρονιά», υποστήριξε, ενώ για τις ανθρωποκτονίες είπε ότι είναι 38 έναντι 33 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Σικάγο: Διορθώστε το πρόβλημα της εγκληματικότητας, αλλιώς... Ο Τραμπ προειδοποιεί το Σικάγο: Διορθώστε το πρόβλημα της εγκληματικότητας, αλλιώς... Reviewed by George S on 1/25/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.