ΑΓΡΟΤΕΣ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, τρακτέρ και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

ΑΓΡΟΤΕΣ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, τρακτέρ και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Ενισχύονται την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους αγρότες της Νίκαιας να έχουν στόχο αφενός να σταθεροποιήσουν το μπλόκο στο σημείο αυτό με τη συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων τους αφετέρου ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προχωρούν σε αποκλεισμούς της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ενώνουν την Τετάρτη τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που με το «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ θα φτάσουν στη Λάρισα. Η κινητοποίηση των υγειονομικών θα διανύσει πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες, και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Οι αγρότες της Νίκαιας θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και την Παρασκευή καθώς στην προγραμματισμένη συγκέντρωσή τους θα ενημερώσουν τους πολίτες για τα αιτήματα τους.

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα έχει στηθεί το μπλόκο των αγροτών Νομού Χαλκιδικής στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων. Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής αναμένονται σήμερα μετά τις 11 το πρωί στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρο Χατζητομάρη, εξακολουθούν να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι και Άσσηρο, ενώ όπως διευκρίνισε, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τον Λαγκαδά. Σήμερα θα μεταφερθούν στο Δερβένι, όπου θα στήσουν τις δυνάμεις τους και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος.

Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων έμεινε χθες κλειστή για πολλές ώρες και στα δύο ρεύματα από αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς.Οι ίδιοι δηλώνουν πως περιμένουν σήμερα και αύριο το μπλόκο τους να ενισχυθεί από συναδέλφους τους των γύρω περιοχών.

Τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν στη χθεσινή τους συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Στη Δυτική Μακεδονία στήνονται μπλόκα από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη. Τα ακριβή σημεία δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά σίγουρο θεωρείται το μπλόκο που θα στηθεί σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Την απόφαση έλαβαν σε πρόσφατη γενική τους συνέλευση αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς, ορίζοντας και τη συντονιστική επιτροπή του μπλόκου τους που διευρύνθηκε στα 15 μέλη, από 11 στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΑΓΡΟΤΕΣ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, τρακτέρ και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ΑΓΡΟΤΕΣ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, τρακτέρ και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας Reviewed by George S on 1/30/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.