4 προσόντα για να γεμίσεις το βιογραφικό σου όταν δεν έχεις προϋπηρεσία

Υπάρχει το εξής βασικό ερώτημα που βασανίζει το μυαλό κάθε νέου όταν κάνει τα πρώτα του βήματα στην αγορά εργασίας, ξεκινώντας την επαγγελματική καριέρα του: 

Πώς θα βρω δουλειά χωρίς προϋπηρεσία; Είναι ένα ερώτημα που προκαλεί απελπισία κι άγχος σε όλους τους ελπιδοφόρους νέους που τώρα ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους. Υπάρχει ελπίδα όμως, όσο κι αν δεν το πιστεύεις. Ευτυχώς για σένα, δεν είναι αποκλειστικά η προϋπηρεσία που μετράει για να βρεις μια αξιόλογη θέση εργασίας, αλλά ένα σωρό ακόμη προσόντα που είναι ικανά να εκπλήξουν κάθε εργοδότη.
 

#1 Εθελοντισμός

Η εθελοντική εργασία λέει πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την ηθική σου. Δείχνει ότι είσαι άνθρωπος πρόθυμος να κάνεις πράγματα ακόμη κι αν δεν πληρώνεσαι γι' αυτά και επικεντρώνεσαι στην εμπειρία που λαμβάνεις.
 

#2 Συστατική επιστολή

Χωρίς προϋπηρεσία, το βιογραφικό σου δεν είναι ικανό να εξηγήσει επακριβώς τις ικανότητές σου αλλά και τα πεδία στα οποία ειδικεύεσαι. Μία «δυνατή» συστατική επιστολή ωστόσο, είναι η πλέον δυναμική προσθήκη που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο βιογραφικό σου. Μία - δύο σειρές που να εξηγούν τις δυνατότητες, τα ενδιαφέροντα και τις προσδοκίες σου καθώς και τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν να διαφέρεις από τον ανταγωνισμό, είναι ό,τι πρέπει. Καταλληλότεροι άνθρωποι για την υπογραφή μιας τέτοιας επιστολής, είναι αναμφισβήτητα οι καθηγητές του Πανεπιστημίου σου. Ειδικά όταν διδάσκουν κάτι σχετικό με την εταιρεία στην οποία ενδιαφέρεσαι να εργαστείς.
 

#3 Αθλήματα - σπορ

Η αθλητική ζωή είναι ενδιαφέρον προσόν για κάθε βιογραφικό. Σημαίνει ότι το άτομο έχει ομαδικό πνεύμα, είναι ικανό να συνεργάζεται και λαμβάνει πρωτοβουλίες. Σημαίνει ακόμη ότι μπορεί να διεργάζεται τον χρόνο του αποτελεσματικά και να εξισορροπεί τις προτεραιότητές του.
 

#4 Σχολικές Δραστηριότητες

Αν κάποιες από τις δραστηριότητες που έκανες στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο μπορούν να φανούν χρήσιμες στο βιογραφικό σου, τότε μην διστάσεις να τις προσθέσεις. Αυτό θα δείξει στους εργοδότες σου, ότι κι αν δεν έχεις ακόμη προϋπηρεσία, έκανες από μικρός/ή τα βήματα για να πάει η καριέρα σου μπροστά. Σχολικά πρότζεκτ ή εκπαιδευτικές επισκέψεις, συναφή με το τωρινό αντικείμενό σου, μπορούν να αποβούν καίριες για την καριέρα σου.


Πηγή neopolis.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
4 προσόντα για να γεμίσεις το βιογραφικό σου όταν δεν έχεις προϋπηρεσία 4 προσόντα για να γεμίσεις το βιογραφικό σου όταν δεν έχεις προϋπηρεσία Reviewed by Sakis P on 1/17/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.