Αθώος αστυνομικός που κατηγορήθηκε για απιστία

Αθώος αστυνομικός που κατηγορήθηκε για απιστία

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας αστυνομικός, που υπηρετεί με αυταπάρνηση σε υπηρεσία ευθύνης της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαιότερων στελεχών της ΕΛΑΣ στο νησί, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για απιστία

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος αναγνωρίζοντας του δύο ελαφρυντικά, αλλά το δικαστήριο μετά και τις καταθέσεις προβεβλημένων εν ενεργεία και συνταξιούχου αστυνομικών τον έκρινε αθώο.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο αστυνομικός φέρεται να προκάλεσε ζημία ύψους 654 ευρώ από την διαχείριση παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ως διαχειριστής μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης τον Οκτώβριο του 2015.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του δικηγόρος, κατέστησε σαφές ότι αφενός το ποσό έχει καταβληθεί με ρητή επιφύλαξη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ περαιτέρω τόνισε ότι ήδη το μεγαλύτερο μέρος της κατηγορίας πλήν εκείνου που αφορά παράβολα αξίας 220 ευρώ, έχει ήδη υποπέσει σε παραγραφή.

Ο αστυνομικός κλήθηκε συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο, να καταβάλει αρμοδίως στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 12.945 ευρώ, το οποίο αφορά την διαχείριση παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ως διαχειριστής διότι από τον έλεγχο δεν προέκυψε ότι αυτά είχαν καταστραφεί.

Ουσιαστικά δηλαδή υπήρξε αδυναμία εξακρίβωσης από τον έλεγχο, αν είχαν καταστραφεί τα παράβολα, παρότι ωστόσο προς τούτο συνηγορούν σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 24 Μαϊου 2010 της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί, πρωτόκολλο καταστροφής των παραβόλων της ίδιας υπηρεσίας που είχε εκδοθεί τρεις μέρες ενωρίτερα και πίνακας καταστροφής του ίδιου έτους.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αθώος αστυνομικός που κατηγορήθηκε για απιστία Αθώος αστυνομικός που κατηγορήθηκε για απιστία Reviewed by George S on 1/21/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.