Αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ - Δείτε τις νέες τιμές

Αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ - Δείτε τις νέες τιμές

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με το υπουργείο Μεταφορών για τη μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά 50%, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Εφημερίδα των

Συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Όπως είπε, από τη μείωση, εξαιρούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και σε όσους ξεπερνούν το όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

Σημειώνεται πάντως ότι η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ δεν είναι οι μόνες σοβαρές παραβάσεις, που μπορούν να αποδεδειχθούν θανατηφόρες.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχειά της Τροχαίας, για το 2015, η πιο συνηθισμένη παράβαση ήταν η υπερβολική ταχύτητα. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 7.214 παραβάσεις. Οργανισμοί για την οδική ασφάλεια μάλιστα, αποκαλούν την υπερβολική ταχύτητα ως τον υπ' αριθμό ένα φονιά των δρόμων.

Ακολουθούν παραβάσεις για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, μη χρήση κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση κόκκινου, αντικανονικούς ελιγμούς.

Μη Χρήση Ζώνης ασφαλείας - επιβάτη - οδηγού: 300 ευρώ

Οδήγηση χωρίς κράνος: 300 ευρώ

Νέα ρύθμιση: 150 ευρώ

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ - Δείτε τις νέες τιμές Αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ - Δείτε τις νέες τιμές Reviewed by George S on 1/17/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.