Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από 1η Φεβρουαρίου

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ

Η ίδια ανέφερε ότι για τον Ιανουάριο οι δικαιούχοι θα ενισχυθούν με τον παλιό τρόπο που ίσχυε έως τον Δεκέμβριο, ενώ για τους φιλοξενούμενους, για λόγους δικαιοσύνης όπως είπε, ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό.

Διευκρίνισε πως αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία. Όπως ξεκαθάρισε, το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Στόχος, σημείωσε η  αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι το 10% των δικαιούχων ανέργων να μπει στην αγορά εργασίας, εντός του 2017.


Πηγή ethnos.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από 1η Φεβρουαρίου Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από 1η Φεβρουαρίου Reviewed by Sakis P on 1/26/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.