Υπάλληλος ξενοδοχείου είχε κλέψει 1.500 κάρτες πελατών και έκανε αγορές 8.000 ευρώ

Υπάλληλος ξενοδοχείου είχε κλέψει 1.500 κάρτες πελατών και έκανε αγορές 8.000 ευρώ

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος 30χρονου υπαλλήλου ξενοδοχείου, που κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 30χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση εργασίας του σε επιχείρηση, υπέκλεψε το σύνολο του πελατολογίου, με τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών, για το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2016. Από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2016, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των καρτών, πραγματοποίησε, είτε ο ίδιος, είτε χρησιμοποιώντας παρένθετα πρόσωπα, 40 απατηλές συναλλαγές - παραγγελίες προϊόντων, συνολικής αξίας, τουλάχιστον 8.000 ευρώ. Οι συναλλαγές αυτές αφορούσαν κυρίως αγορά περιφερειακών ειδών και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εκπροσώπου εταιρείας, που διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα, σύμφωνα με την οποία, τον Οκτώβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε απατηλή ηλεκτρονική αγορά προϊόντων, με χρήση πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της οποίας είχαν υποκλαπεί από τον κάτοχό της. Μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε πλήθος απατηλών συναλλαγών - παραγγελιών, από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας. Ο 30χρονος, με τη δικογραφία ​που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς του.

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Υπάλληλος ξενοδοχείου είχε κλέψει 1.500 κάρτες πελατών και έκανε αγορές 8.000 ευρώ Υπάλληλος ξενοδοχείου είχε κλέψει 1.500 κάρτες πελατών και έκανε αγορές 8.000 ευρώ Reviewed by George S on 1/28/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.