Χάτσικο: Η ιστορία του σκύλου που έγινε ταινία και συγκλόνισε τον κόσμο! (ΦΩΤΟ)

Χάτσικο: Η ιστορία του σκύλου που έγινε ταινία και συγκλόνισε τον κόσμο! (ΦΩΤΟ)

Ήταν μια κρύα μέρα του Ιανουαρίου το 1924, όταν ο καθηγητής Ουένο, αντίκρυσε για πρώτη φορά το μικρό λευκό κουτάβι που θα του σημάδευε για πάντα την ζωή. Χάτσικο, όπως τον ονόμασε, στα ιαπωνικά σημαίνει «πιστός σκύλος» και η πίστη του τον συνόδευσε μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Η ιστορία θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό σενάριο ταινίας, αποτελεί όμως πραγματικότητα, αποδεικνύοντας τον ισχυρό δεσμό που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα στον σκύλο και στον άνθρωπο. Ο Χάτσικο  έμεινε στην ιστορία για την πίστη του, την αγάπη του και την αφοσίωση στο αφεντικό του.

Τον Ιανουάριο του 1924, ο Χιντεσάμπουρο Ουένο, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, αποφασίζει να υιοθετήσει ένα λευκό κουτάβι Ακίτα, το οποίο είναι δύο περίπου μηνών. Ο Χάτσικο όπως το ονόμασε, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1923, στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας. Το μικρό κουτάβι έγινε ο καλύτερος φίλος του καθηγητή τον οποίο και συνόδευε καθημερινά μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου ο καθηγητής έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο.

Η διαδρομή του καθηγητή είχε γίνει πια η καθημερινή συνήθεια και για τον Χάτσικο. Κάθε πρωί όταν ο καθηγητής επιβιβαζόταν στο τρένο, εκείνος επέστρεφε σπίτι. Το απόγευμα όμως ξαναγύριζε στο σταθμό, όπου περίμενε το αφεντικό του για να επιστρέψουν μαζί στο σπίτι.Οι μέρες για τον Χάτσικο και τον καθηγητή κυλούσαν όμορφα, η διαδρομή γνωστή και για τους δύο καθημερινά. Ένα πρωινό του Μαΐου του 1925, ο Χάτσικο συνόδευσε όπως πάντα τον καθηγητή στο σταθμό του τρένου και γύρισε σπίτι. Το απόγευμα επέστρεψε στο ίδιο σημείο, περιμένοντας να τον δει να κατεβαίνει.


Πηγή www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Χάτσικο: Η ιστορία του σκύλου που έγινε ταινία και συγκλόνισε τον κόσμο! (ΦΩΤΟ) Χάτσικο: Η ιστορία του σκύλου που έγινε ταινία και συγκλόνισε τον κόσμο! (ΦΩΤΟ) Reviewed by George S on 12/28/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.