«Βόμβα»: Το ΔΝΤ απαιτεί νέο «αίμα» 4,2 δισ. ευρώ από τους Έλληνες

Σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία οδηγείται η διαπραγμάτευση Αθήνας – Θεσμών, μετά και το σοκ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο στέλνει την Ελλάδα στο εκτελεστικό απόσπασμα των δανειστών, αξιώνοντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιβάλει πρόσθετα μέτρα – «φωτιά» ύψους 4,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΔΝΤ προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα, απαιτώντας τα μέτρα αυτά να είναι εκ των προτέρων νομοθετημένα, ώστε να διασφαλιστεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2018-2020.

Επί της ουσίας, οι δανειστές βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό της κυβέρνησης, εκβιάζοντάς την και προωθώντας ιδιαίτερα σκληρές θέσεις, με έμφαση, κυρίως, στο αφορολόγητο, τις συντάξεις και κυρίως στα εργασιακά, που αποτελούν και το μεγάλο «αγκάθι» για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Το μουδιασμένο «όχι» της κυβέρνησης

Όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις αυτές, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου έχουν προκαλέσει πανικό και έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή | Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
«Βόμβα»: Το ΔΝΤ απαιτεί νέο «αίμα» 4,2 δισ. ευρώ από τους Έλληνες «Βόμβα»: Το ΔΝΤ απαιτεί νέο «αίμα» 4,2 δισ. ευρώ από τους Έλληνες Reviewed by George S on 12/03/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.