Βαγδάτη: Μακελειό με πάνω από 27 νεκρούς από διπλή βομβιστική επίθεση!

Βαγδάτη: Μακελειό με πάνω από 27 νεκρούς από διπλή βομβιστική επίθεση!

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 27 νεκροί και 53 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του μακελειού στη Βαγδάτη.

Οι δυο βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι έγιναν ταυτόχρονα σε πολυσύχναστη αγορά στη Βαγδάτη λίγες ώρες πριν τους εορτασμούς για το νέο έτος.

«Υπάρχουν 27 νεκροί και 53 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι το πρωί (τοπική ώρα) στην πολυσύχναστη αγορά του αλ-Σινάκ, στο κέντρο της Βαγδάτης.

Ωστόσο αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών είπε στο Reuters πως μόνο η μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε καμικάζι, ενώ η άλλη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην αγορά.

Mέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.


Πηγή www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Βαγδάτη: Μακελειό με πάνω από 27 νεκρούς από διπλή βομβιστική επίθεση! Βαγδάτη: Μακελειό με πάνω από 27 νεκρούς από διπλή βομβιστική επίθεση! Reviewed by George S on 12/31/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.