Αυτά πρέπει να αναλογιστείς πριν ζητήσεις από τον/τη σύντροφό σου να περάσετε μαζί τις γιορτές

Η περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να είναι χαρούμενη και μοναδική, αλλά διακατέχεται επίσης από περίσσιο άγχος!

Ο δύσκολος αγώνας της επιλογής των σωστών δώρων για όλους, οι συνεχείς συναθροίσεις με τους δικούς σου κι η πάλη του να μην παχύνεις, αποδεικνύουν ότι είσαι πολύ πιο δυνατός/ή από όσο νόμιζες. Κι όλο αυτό το στρες μεγαλώνει, όταν φτάνει η στιγμή που θα αναρωτηθείς αν πρέπει να συμπεριλάβεις στα γιορτινά σου σχέδια τον/τη σύντροφό σου.
Πριν πάρεις απόφαση για το οτιδήποτε, πρέπει να σκεφτείς καλά τα παρακάτω 4 πράγματα που θα διευκολύνουν την απόφασή σου:
 

1. Αναλογίσου πόσο καιρό βγαίνεις μαζί του/της

Στα πρώιμα στάδια μίας σχέσης, κανείς δεν θέλει να δείχνει απελπισμένος/η απέναντι στον σύντροφό του. Πλέον δεν είσαι μόνο εσύ, αλλά εσείς. Από την άλλη, όμως, αν βγαίνετε μόνο για λίγες εβδομάδες ή δεν είναι τόσο σοβαρά ακόμη τα πράγματα, τότε ίσως είναι σχετικά νωρίς για να τον/την συμπεριλάβεις στα σχέδια των διακοπών σου. Αν δεν υπάρχει τόση άνεση μεταξύ σας για να κάνετε σχέδια μαζί, τότε άστο καλύτερα. Μην τον/την φρικάρεις. Είναι αρχή ακόμη γι' αυτό!
 

2. Σκέψου αν είναι νωρίς ακόμη για να ρωτήσεις

Μερικά πράγματα καλύτερο είναι να γίνονται στην ώρα τους και να μην τα βιάζουμε. Και πάλι όπως και πριν, σε μία σχέση που βρίσκεται στα σκαριά της και το μέλλον της είναι αβέβαιο, δεν πρέπει να μπαίνεις σε διαδικασίες δέσμευσης με τον/τη σύντροφό σου. Μην του/της κάνεις προτάσεις για τις οποίες δεν μπορείς να μαντέψεις την αντίδρασή του/της ή που είναι νωρίς για να τις κάνεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και μία ενδεχόμενη πρόταση, αυτά τα Χριστούγεννα να περάσετε τις διακοπές μαζί με τους δικούς σου. #Νοτ.
 

3. Συλλογίσου πόσο ανοιχτόμυαλος/η είναι

Ο συμβιβασμός είναι το κλειδί σε οποιαδήποτε σχέση και σ' αυτήν την περίπτωση, πρέπει να κατανοήσεις ότι τα σχέδια διακοπών του/της συντρόφου σου, ίσως δεν ταιριάζουν με τα δικά σου. Μοιραστείτε τα σχέδιά σας ο ένας με τον άλλο και δες τι έχει κι εκείνος/η στο μυαλό του/της, πριν του/της ζητήσεις να συμβιβαστεί με τα δικά σου σχέδια. Να θυμάσαι πάντα να είσαι ελαστικός/ή.
 

4. Αν έχει γνωρίσει την οικογένειά σου

Εάν ο/η σύντροφός σου έχει ήδη περάσει τα στάδια της ανάκρισης από την οικογένειά σου και έχει επιβιώσει, τότε ίσως να μην τον/την ενοχλήσει μία μικρή συνάντηση με τους γονείς σου μέσα στις διακοπές. Φανέρωσέ του τα σχέδιά σου για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, πες του/της πόσο σημαντικός/ή είναι για σένα και πόσο θες να μοιραστείς μαζί του/της τις γιορτές.

Καταληκτικά, αν είσαι στο σημείο της σχέσης που νιώθεις δεσμευμένος/η με τον/τη σύντροφό σου, τότε το πιο πιθανό είναι να είναι ανοιχτός/η στις προτάσεις που θα του/της κάνεις. Σε κάθε περίπτωση, είτε η στάση του/της είναι αρνητική είτε θετική, δεν μένει παρά να δείξεις κατανόηση και να δεις τι θα γίνει.


Πηγή neopolis.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αυτά πρέπει να αναλογιστείς πριν ζητήσεις από τον/τη σύντροφό σου να περάσετε μαζί τις γιορτές Αυτά πρέπει να αναλογιστείς πριν ζητήσεις από τον/τη σύντροφό σου να περάσετε μαζί τις γιορτές Reviewed by George S on 12/23/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.