Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα

Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων για τους οποίους το σύνολο των απολαβών χωρίς το ΕΚΑΣ δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

Διευκρινίσεις για το ποιές κατηγορίες συνταξιούχων αφορούν οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων για τους οποίους το σύνολο των απολαβών χωρίς το ΕΚΑΣ δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ. Το έκτακτο επίδομα θα ισούται με τη διαφορά των αποδοχών τους από τα 850 ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Η κυβέρνηση, παραμένοντας σταθερή στη δέσμευσή της για στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, αποφάσισε την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016, στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Με βάση την εξαγγελία του Πρωθυπουργού την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 για την Έκτακτη Οικονομική Παροχή, διευκρινίζονται τα εξής:

1) Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, για τους οποίους το σύνολο των μηναίων, Κύριων και Επικουρικών συντάξεων, χωρίς το ΕΚΑΣ και τις νόμιμες κρατήσεις (πλην φόρων), δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

2) Το ύψος του επιδόματος ισούται με τη διαφορά των παραπάνω αποδοχών από τα 850 ευρώ. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Πχ. κάποιος με συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει 600 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα λάβει 300 ευρώ.

3) Οι δικαιούχοι, με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 1.591.332, δηλαδή το 60,32% του συνόλου των συνταξιούχων.

Όσο η οικονομία της χώρας θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη και ουσιαστικότερη θα είναι η κοινωνική αναδιανομή για την στήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη.


Πηγή thetoc.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα Reviewed by George S on 12/09/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.