Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας

Οι αεροπειρατές αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος στη Μάλτα μαζί με το πλήρωμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας. 

Οι δύο αεροπειρατές ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη Μάλτα. Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνεται ένας αεροπειρατής, φορώντας χειροπέδες, να απομακρύνεται από το αεροσκάφος από στρατιώτες της Μάλτας. Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, τους έγινε σωματικός έλεγχος και τέθηκαν υπό κράτηση, έγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας στο Twitter. Το αεροσκάφος της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, κατελήφθη από τους αεροπειρατές σήμερα, οι οποίοι απειλούσαν ότι είναι οπλισμένοι με χειροβομβίδα και θα ανατινάξουν το αεροπλάνο. 

Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Μάλτα, με 118 επιβαίνοντες (111 επιβάτες, εκ των οποίων 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα βρέφος). Στη συνέχεια, άφησαν σταδιακά ελεύθερους τους 109 επιβάτες, αλλά κρατούσαν κάποια μέλη του πληρώματος. Οι αεροπειρατές φέρεται να δήλωσαν οπαδοί του Μουαμάρ αλ Καντάφι, του πρώην δικτάτορα της Λιβύης, με τον έναν μάλιστα να δηλώνει «πρόεδρος φιλοκανταφικού κόμματος».

 Πηγή: lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Reviewed by George S on 12/23/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.