Παίρνει «φωτιά» το Αιγαίο: Πότε οι Τούρκοι θα προκαλέσουν θερμό επεισόδιο

Ειδικοί αναλυτές κάνουν πλέον ανοιχτά λόγο για ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην περιοχή Οινουσσών -Παναγιάς στο πλαίσιο της διαδικασίας έρευνας και διάσωσης.

Πότε όμως θα επιχειρήσει η Τουρκία να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο;

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη, τον Ιανουάριο και πιο συγκεκριμένα κατά τις Αλκυονίδες μέρες, οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να δράσουν στρατιωτικά. Τη συγκεκριμένη περίοδο ο καιρός είναι ιδανικός για ναυσιπλοΐα, η θάλασσα ήρεμη και η ατμόσφαιρα καθαρή... συνθήκες που ευνοούν και το ταξίδι προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη περίοδος ταιριάζει και με τη λήξη της προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου οπότε και θα έχουμε ισχυρές εισροές προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.

«Φοβούμαι ότι η περίοδος των Αλκυονίδων τον Ιανουάριο είναι μία πολύ καλή περίοδος και ταιριάζει και με την λήξη της προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου οπότε θα πρέπει να έχουμε μία στο νου μας ότι τον Ιανουάριο μπορούμε να έχουμε ισχυρές εισροές αυτών των ανθρώπων προς τα ελληνικά νησιά. Και δεύτερον πιστεύω ότι θα επιχειρήσει και κάποια προβοκατόρικη ενέργεια στην περιοχή Οινουσσών - Παναγίας στην διαδικασία του search and rescue, δηλαδή θα προσπαθήσει να διασώσει μετά από τα εγκλήματα από τα οποία θα κάνει, να τους εξαπολύσει στην θάλασσα, θα προσπαθήσει να τους διασώσει με τουρκικά σκάφη ώστε να υπογράψει ακόμα μία φορά την αμφισβήτηση που έχει σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί γκρίζες ζώνες», υποστηρίζει ο κ. Μάζης.


Πηγή | Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Παίρνει «φωτιά» το Αιγαίο: Πότε οι Τούρκοι θα προκαλέσουν θερμό επεισόδιο Παίρνει «φωτιά» το Αιγαίο: Πότε οι Τούρκοι θα προκαλέσουν θερμό επεισόδιο Reviewed by George S on 12/02/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.